Acil durum eylem planı

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba çevre mühendislerinin yapması gereken acil durum eylem planı hakkında yardımcı olabilir misiniz örnek format ve yönetmeliği paylaşırsanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,

Geçirdiğimiz denetimde acil durum planına kazalar sonrası çevreye verilen zararlar ve çevre normalleştirmelerinin de eklenmesi talep edildi. Fabrikada bir acil durum meydana gelse Bakanlığa bildirmek gerekir mi? Örneğin toprağa kimyasal karıştı, ya da yangın çıktı etraf hep kül, is oldu. Sel oldu yine toprağa veya suya kirlilik karıştı vs. Hangi durumlarda bakanlığa birdirmek gerekir? Ya da hangi durumlarda nasıl düzeltici faaliyetler yapılabilir? Örneğin Belediyelerin bu konuda yardımı olur mu? Nasıl bir yol izlemek gerekir? Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz, çevresel acil durumlar hakkında pek bilgim yok bu sebeple zorlanıyorum
 
Üyeler Görebilir
Benim fikrim,

Yangın gibi durumlar iş kazası olarak nitelendirilir, bu durumda işverenin iş kazasını SGK’ya kazadan sonraki 3 iş günü içinde bildirilmesi gerekiyor. Yani Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bildirmiş oluyoruz.

Kimyasal döküntüsü, toprağa karışması gibi durumlarda Bekra Bildirim Sistemi üzerinden Kaza Raporu dolduruyoruz. Yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirmiş oluyoruz. Kimyasal döküntü kazası eğer ulaşım yollarında meydana gelmiş ise Ulaştırma Bakanlığına da E-devlet üzerinden kaza raporu doldurulması suretiyle bildirim yapılıyor.

Sel acil bir durumdur, o konuda fikir yürütemedim.
 
Üst