• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Acilllll!!!! isme suyu dengeleme havuzunda balik olur mu????

bayrampolat04

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Aralık 2012
Firma
koza altin. A.S.
selam arkadaşlar.... içme suyu dengeleme havuzu olarak kullandığımız havuzda balık atıp balıkların orada yetiştirilmesi isteniyor. eğer buraya balık atılırsa suyun kadında ya da kalite parametrelerinde herhangi bir değişiklik olur mu olursa bu değişiklikler neler olabilir....uygun mudur değil midir bilen arkadaşlarımız varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.... yalnız acil teşekkürler sağolun şimdiden.....
 
Bayram bey balık yetişir havuzda bir sorun olmaz lakin o havuzu içme suyu dengeleme olarak kullanmaya devam etmeyeceksiniz umarım .ama balıkların yaşayabilmeleri için ya sürekli su akışı devam etmesi gerekli yada suya sürekli oksijen takviyesi yapmanız gerekecek.
 
iyi akşamlar
mehmet beye katılıyorum sanırım balık istemeleri suyun içinde balığın yaşayabileceği bir kalitede olablirliğini test etmek çözüm de bence dengelemeden ayrı olarak bir havuz kurulması ve dengelemeden gelen bir su ile sürekli beslenebilmesidir desarjı ise dgrudan alıcı ortama
 
Cevaplariniz icin sag olun... dengeleme havuzu dediğim içme suyu arıtma tesisine dışarıdan alinan suyun askida maddelerin cokmesi icin ayrilan havuzdur. Bu su akışı sürekli devam etmektedir ve yaklaşık olarak günde 30 40 bin metreküp su olacak burayada yaklasik 2000 3000 tane balık atacağız bu dengeleme havuzuna... sorun da şu ki bu atacağımız balıklar suyun kalite standartlarında herhangi bir değişiklik yaratır mı yaratmaz mi???
 
bozulacaktır ne kadar bozulabileceği mühim olan bence çok fena bozulur bu balıklardan oluşacak atıkları içme suyuna karışacak artı balıkların tüketieceği oksijen var buda muhim kalite bozulacaktır yani bence
 
Neticede dengeleme havuzu balık olsa da olur olmasada :) neticede barajlardan gelen suda da balık var hiçbirşey olmaz bence... daha sonradan arıtılıyor zaten su...
 
Peki içme suyu dengeleme havuzuna değilde, o suyu kullanıp ardından arıttıktan sonra deşarj noktasına bir havuz yapıp o balıkları orada yetiştirmek daha şık olmaz mı ? Hem arıtılmış suyun kalitesi, hem sürdürülebilirlik.. :)

Dengeleme havuzuna atacağınız balık oksijeni tüketecek, yem, gerekirse ilaçlama ve ölümler. Bunlar doğal ortamda denge halinde. Ancak içme suyu dengeleme havuzunda biraz kontrolsüz ve gereksiz gibi. Sadece nacizane bir öneri; yol yakınken vazgeçin ;)
 
@Fatih D.


İçme suyu deşarj noktası?? içme suyu arıtımı sonrası su deşarj değilde evlere geliyor.. su evlere gelmeden balıkların içinden geçip eve gelmesi daha tehlikeli :) en iyisi dengeleme havuzu :)
 
Suyun arıtılmasının akabinde ayrı bir havuz yapılıp balıklar orda beslenebilir. Çıkış suyunun kalitesinin gösterilmesi açısından da oldukça güzel bir fikir. Balıkların beslendiği havuz suyunun şebekeye verilmeden deşarjı sağlanabilir. Ben bir içmesuyu arıtma tesisinde gördüm. Tesis girişine yapılmıştı. Çok da güzel olmuş hemen yanında da kamelya kaymuşlar. Misafirleri orda ağırlıyorlardı. Havuzda oldukça fazla balık bulunmaktaydı. Suyun devamlı akışını sağlayacak bir sistem kurmuşlar. Çıkış suyunun büyük çoğunluğunu sulamada kullanıyorlardı. Fazla kısmını da alıcı ortama deşarj ediyorlardı. ;):harika:
 
Arıtma tesisinin çıkışına küçük bir havuz yapıp orada balıkları besleyebilirsiniz. Havuza dalgıç pompa ekleyip belli periyotlarla da su verirsiniz. Fazla suyu da alıcı ortama deşarj edersiniz. Sistemin öncesinde kullandığınız dengeleme havuzunda balıkları beslerseniz kaliteyi etkilemiş olursunuz.

Arkadaşlar da yukarıda bahsetmiş zaten :)
 
@serdaralkan

Hocam yalnış okumuşsun sen. O suyu kullanıp arıttıktan sonraki deşarj noktası diye belirtmişim :) Diyelim ki doğru okudun. Bu suyun tamamını evlere verecekken, balık havuzu için gerekli suyu evlere giden hattan sızdırma ile birlikte dahi alsan yeter. Yani demek istediğim şu. O suyun çok az bir kısmını hortumla, ince boruyla ayırabilsen bile havuza yeter. Balıkları dengeleme havuzuna alıp arıtma ihtiyacını niye arttıralım? İşin esprisini çözemedim. :)
 
Üst