Akaryakıt deposu hakkında yardım

Üyeler Görebilir
arkadaşlar işletmemiz ruhsat sahası içerisinde bulunan taşeron firmanın kendi araçları için yaptırdığı ufak çaplı bir akaryakıt deposu ve pompa istasyonu var. bu durumun bazı güvenlik ve çevresel risk oluşturduğunu düşünüyorum. fakat bunun sorumluluğu bize mi yoksa taşerona mı aittir? bizim ruhsat sahamızda ve bizim taşeronumuz olan bir firma olması münasebetiyle sorumluluk bizide içine alıyor ise çevre mühendisi olarak bu tür bir uygunsuzluğa nasıl müdahale etmeliyim hangi yönetmelikleri dayanak göstermeliyim yardımcı olursanız sevinirim...herkese iyi çalışmalar...
 
Üyeler Görebilir
Oluşabilecek bütün sorumluluklar işletmenin ruhsat sahibine aittir.
Bu konuda akaryakıt istasyonlarındaki bütün emniyet ve çevre önlemlerini almak zorundasınız.
Aksi halde iş güvenlik uzmanı ile çevre mühendisi almadığı her önlem için hem maddi hem de cezai işleme maruz kalır.
Kazasız ve cezasız günler dilerim.
 
Üyeler Görebilir
Akaryakıt istasyonları ile ilgili bu tür risk oluşturan dikkat çekici hususları paylaşmamızda yarar var. Bu sektörde faaliyet gösteren arkadaşlarımız bu depoların kurulması ile ilgili hangi yönetmelikleri inceliyor ve ne tedbirler alıyor paylaşabilirsek güzel olur.
 
Üyeler Görebilir
çevre mühendisinin dikkat etmesi gereken nedir kimyasalların bildirimi haricinde sorumluluğu var mı akaryakıt deposu dediğimiz tesis içindeki mazot tankları değil mi?
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar,
Akaryakıt tanklarının bulunduğu yerler, akaryakıt istasyonları gibi düşünülür ise çözüme kolay ulaşılır,
Kolay gelsin,
 
Üyeler Görebilir
Akaryakıt tanklarının bulunduğu yerleri zaten Akaryakıt İstasyonu olarak düşünüyordur büyük çoğunluk sanırım ancak yine de bir araştırma yapmak yararlı olacaktır. Sitede Akaryakıt İstasyonları - Emniyet Gereklilikleri ile ilgili stardart mevcut. Bununla birlikte döküman haricinde saha bilgisi ve tecrübelerden yararlanmak iyi olur.
 
Üyeler Görebilir
Tabi ki bu konuda bilgi paylaşımı faydalı olacaktır,
Mesela otomatik dolum yapılmayan yerlerde bütün tank vanaları önlerine Damlalık koymak gerekir,
Kolay gelsin,
 
Üst