• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aktif Camur havuzlarinda Havanin Karistirma Enerjisi

Murat Dobrucali

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Nisan 2017
Firma
WWTP
Merhaba,

DWA-M_229-1 da basincli hava ile elde edilen karisim enerjisini hesaplayan bir formul var.
qL = (PBB * (1013+98,1*(hD/2)) * 273 / (2,72 * 1013 * hD * (273+Tw))

Bu formulden elde edilen PBB'nin Aktif camur havuzundaki MLSS yi askida tutmak icin minimum degerinin ne olmasi gerektigini bilen var mi acaba?
 
Bu deger mikserler icin gecerli diye biliyorum. Hava yolu ile karisim icinde ayni degermi referans alinmali acaba?
 
Alper SelimDWA-M_229-1'e göre verilen formülde PBB olarak kullanılan değer için bu aralıktan seçilen değer kullanılıyor. Referansa göre geçerli gözüküyor (referansta yapılan örnekte 3 watt/m3 alınmış). Kullanılan değer dediğiniz gibi aslında genel manada mikser seçimi içinde kullanılıyor. Çürütücülerin gaz ile karıştırılması için Qasım'ın kitabında da benzer bir yaklaşım söz konusu diye biliyorum. Kontrol etmekte fayda var.
Hava ile karıştırma için belki kullanılabilir fakat şahsi fikrimi sorarsanız mikser seçimi için bu bana çok uygun gözükmüyor. Çünkü kullanılan reaktör ile birlikte difüzör düzeni mikser yerleşimini ciddi oranda etkiliyor. Firmalar bu nedenle kendi ekipmanları için geliştirdikleri ampirik formülleri kullanarak ekipman ve yerleşim önerisi yapıyorlar.
 
Üst