Ambalaj atıkları görüş denetimleri

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar günaydınlar. Dün almış olduğum bilgiye göre bakanlık il müdürlüklerine ambalaj atıkları ile ilgili geri dönüşüm firmaları ile görüşülmesini ve görüş alınmasını isteyen bir yazı göndermiş. Konuyla ilgili bugün bir denetim geçireceğiz. Ben kendimce birkaç konu üzerinde duracağım.Düzeltilmesini istediğiniz fikirleriniz varsa onları da ekleyelim:harika:
 
Üyeler Görebilir
Günaydın, sizden ricam denetime geldikleri zaman şunları sorabilir misiniz?
1-) Geri kazanım tesisleri lisans ekindeki atık kodları ile atık üreticisinden toplama ayırma lisansı olmadan atık alabiliyor. Toplama ayırma lisanslı alan çoğu firma mağdur durumda. O zaman toplama ayırma lisansını tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi gibi zoraki koşulları şart koşmadan alınması konusunda iyileştirme yapabilirler.
2-) Geri kazanım ve toplama ayırma tesisleri lisans belgesi almak için bazen fiziki şartları oluşturmakta zorlanıyor. Bu fiziki şartlar biraz daha kolay ve çözümcül yaklaşım ile kolaylaştırılabilir.
3-) Belgelendirme işini yetkilendirilmiş kuruluşlardan devralarak bence bu işi toplama ayırma tesislerine vermeleri gerekmektedir.
 
Üyeler Görebilir
Bu denetim sokak satıcılarının sisteme dahil edilmesi ve kaynakta ayırmanın geliştirilmesi adı altında gerçekleştiriliyor anladığım kadarıyla. Bu sebepten ötürü sadece bu konular hakkında görüşüldü. İzinler, fiziksel şartlar, piyasa yorumu, sahada ve yönetmeliklerdeki diğer tüm uyuşmazlıklar ile ilgili olan konuları ayrı bir gün tartışırız dediler ?
 
Üyeler Görebilir
@Gülin Ç. Antepte sokak toplayıcılarına ceza kesilmişti ve herkes ayağa kalkınca valilik geri çekti. İlk başta bu durum düzeltilirse gerisi çorap söküğü gibi gelir. Dediğin gibi atıkları muazzam bir şekilde ayıklıyorlar. İnş bu gerçek çevrecileri sisteme dahil ederler.
 
Üst