Ambalaj atıkları kontrol yönetmeliği hakkında

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün firmamıza Bursa İl Çevre'den tesisimizin tip bilgisini tespit etmek amacıyla ;
- Tapu sicil kaydındaki toplam alan m2
- Kapasite raporundaki ayırma kapasitesi m3/gün

olarak bildirim yapılması gereklidir. Bu şekilde yazı alan var mı?

Üyeler Görebilir
@serhanmaden Merhaba Serhan Bey,

@insomnia arkadaşımızın gönderdiği kaynakta belirttiği birimleri baz alınabilir o zaman.
Yönetmelikte ayırma kapasitesi dediği için muhtemel olarak literatürde geçen;

Kağıt karton : 90 kg/m3
Plastik : 65 kg/m3
Metal : 160 kg/m3
Cam : 200 kg/m3
Tekstil: 65 kg/m3
Ahşap: 240 kg/m3

Üyeler Görebilir
@serhanmaden

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

@neriman sert
Merhaba Neriman hanım siz kendiniz mi yapacaksınız hesabı sizin kayıtlı olduğunuz yerde mi esnaf sanatkarlar?

Üyeler Görebilir
Merhaba @nrhyt hanım,
Ben kendim yapacağım, bizim bulunduğumuz yerde ticaret sanayi odası veriyor kapasite raporunu. Kapasite raporu 1.ayda yenilendi bizim. Tekrar yenilenmesi ek masraf olduğu için kendim hesaplamak zorundayım.

Üyeler Görebilir
@neriman sert
anladım bizimkide 12. ayda yenilenecek masraftan ziyade esnaf sanatkarlar odası yapmadıkları için benim yapmam gerekiyor ama elde tutulur birşey yok format olarak ve benimde bunu yapabilme durumum olup olmadığını pek bilmiyorum açıkçası :rolleyes:

Üyeler Görebilir
kayıtlı olduğumuz ticaret odası benden preslenmiş balya hacim ve kilo istedi. onun üzerinden yapacaklarmış. ama benim hesaplarıma göre yaptıkları hesaplar ile 3. sınıfa bile giremiyoruz. eski kapasite 9120 ton metal ve 9120 ton ambalajlar. hesaplamalar için bakanlık yeni açıklama yaparsa kapasiteyi güncellemek için benden para talep edilir mi ? ederlerse kimi kime şikayet edeceğiz?

Üyeler Görebilir
Hangi yılın yazısı? Neler yapıldı, yapılabildi?

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Sonuç olarak, öncelikle şu noktalara odaklanılması gerekmektedir;
  • vatandaşa sorumluluk verilmesi,
  • belediyelerin bu işi “gerçek anlamda” sahiplenmesinin sağlanması,
  • yükümlülük yerine getirme ücretlerinin sadece PS ve toplama firmalarının inisiyatifinden çıkarılması,
  • yetkilendirilmiş kuruluş yapısının yeniden gözden geçirilmesi ve
  • etkin bir denetim mekanizmasının oluşturulması.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, Ek-5 piyasaya süren beyanı yaparken beyan yılına ne yazılması gerekiyor. biz bu yıl yaptığımız beyana 2018 yazmışık. il çevre de revizyon talebi yaptı ve beyan yılı 2017 olması gerekli diye bilgi notu düşmüş. lakin biz tarih değişikliği yapamıyoruz. konu hakkında bilgisi olan yardım edebilir mi?