• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atığı

MİRZA34

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ekim 2011
Firma
maya
Herhangi bir yerle anlaşması olmayan yerden gelen Belediye vs Ambalaj atıklarını teslim alan toplama ayirma tesisleri ambalaj beyanı için nasıl bir evrak kullanması doğru olur atık alındı makbuzu mu ile giriş yapılması doğru mu yada ne tür evrak hazırlaması lazım mücavir alan dışı seçeneği var ama nasıl bir yol izlemeli her seferinde alındı makbuzu mu girilecek yada bu ambalajları her hangi bir anlaşma olmadan almak dogru mu atık yönetim planına dahil olmayan yerden yada atık planı hazırlamamış belediyelrden malzeme almak doğrumu
 
Eğer belediyenin Ambalaj Atıkları ile ilgili lisanslı bir anlaşması yoksa veya toplama sistemi mevcut değilse makbuz düzenleyerek atık alımı yapabilirsiniz. ambalaj bilgi sistemine bildirim kısmında diğer seçeneğini seçerek açıklamaya da mevcut durumu yazıyoruz. Danışmanlığını yapmış olduğumuz bir firmanın bulunduğu ilde toplama sistemi oluşturulmadığı için bakanlıktan görüş istemiştik. Bize de bu şekilde yapılabileceğini yazdılar
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
usta44Üstad Merhaba,

Belediye sınırları içerisinde yer alan marketler, haneler ve benzeri yerlerden çıkan atıkları belediyenin kendisi veya anlaşmalı olduğu lisanslı firmanın toplaması gerekir. Bu tür yerlerden alınan atıklara istinaden atık alındı makbuzu düzenleniyor.

Organize sanayi bölgesi ve benzeri bölgelerde faaliyet yapan firmalardan kaynaklı oluşan ambalaj atıklarını herhangi bir lisanslı firma toplayabilir. Bu tür yerlerden kaynaklanan atıkların lisanslı firmaya verilirken fatura, irsaliye ve benzeri belgeler düzenlenebilir. Ama fatura kesilmesi daha iyi olur.
 
Merhabalar çalıştığım tesis belediye ile anlaşmasını bitirdi daha önce alınan atıklar için belediye adına makbuz kesiliyordu şu anda makbuz kesemediğimiz için gelen atıkları ambalaj atık sistemine nasıl girebilirim yardımcı olabilir misiniz ?
 
Önceki cevapları görüntüle…
tugcecifciOlayı size kısaca anlatayım;

Atık üreticilerinden alacağınız ambalaj atıklarını ambalaj bilgi sistemine girmeniz gerekir. Atık alırken fatura, atık alındı makbuzu veya benzeri belgelerin ambalaj bilgi sistemine yüklenmesi gerekir. Ama il çevre müdürlükleri atık alırken fatura düzenlenmesini istiyor.

Sokak toplayıcılarından atık alınması yasaktır. Siz atıkları sanayi bölgelerinde bulunan firmalardan alabilirsiniz.

Atık aldığınız zaman her ay düzenli olarak ambalaj bilgi sisteminden beyan yapacaksınız. Ek-7B sistemi gelen atıklar ve Ek-7C çıkan atıklar için kullanılır. Sizin almış olduğunuz atıkları lisanslı geri dönüşüm firmalarına göndermeniz gerekir.
 
İyi günler, belediye sınırları içerisinde olan büyük market zincirlerinin ambalaj atıklarının tamamını belediyenin kendisine veya anlaşmalı olduğu lisanslı bir tesise verme zorunluluğu tam olarak nedir, yönetmelikte bununla ilgili net bir ibare var mıdır? Şahsen olduğuna ben pek emin olamadım, belediye ile anlaşması olmayan lisanslı bir firma olarak bu tür işletmelerin ambalaj atıklarına talip olabilir miyim? Teşekkür ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MEHMET S.Merhaba,
Burada önemli olan yüklenici ile belediye arasındaki sözleşme içeriğidir. Genelde sözleşmeye göre belediye toplama sistemini kapsayan tüm atık üreticileri atıklarını yüklenici firmaya vermekle yükümlüdür ki yüklenici firma zaten bu hakka sahip olmak için belediye ile sözleşme yapmaktadır. Ancak; yalnızca atık üreticisi, yüklenici firmanın hizmet vermediği noktada atıklarını çevre kirliliği olmaması adına farklı bir lisanslı firmaya verebilir. (Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği-Madde 13(1) )
 
Son düzenleme:
Üst