ambalaj beyanı

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar ,
Danişmanlığını 2 aydır yapmış olduğum firmaya daha önce ambalaj beyanı yapılmamış . Öğrendiğim kadarı ile bizim daha önceki arkadaşlara ürünlerin ambalaj iie sarıldığı söylenmemiş. Ben saha ziyareti yaptığımda da kutulara bırakılıyordu .İl çevre geldi denetim de yaptı bir şey sormadılar ilerde sıkıntı olur mu ? böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu aramızda
 
Üyeler Görebilir
Şerife Hanım merhaba;

ticaret yaptığınız firma ürün yaşam boyu döngü nedeniyle firmanızın yasalara uyumu değerlendirmek istemiş olabilir ve bu maddelerden biri ambalaj beyanı olabilir. genel olarak soru listelerinde ambalaj beyanı var yok yerine; Ambalaj Beyan Şifresi, Çevko Kodu vb. şeklinde isteyebilirler. buradaki amaç Ambalaj Bilgi Sistemine kaydınız var mı yok mu onu değerlendirmektir. talep eden firma şifrenizi değil Ambalaj Bilgi Sistemi kullanıcı adınızı talep etmiş olabilir.

Ambalaj bilgi sistemi kaydınız var ise bu kullanıcı adı beyanınız ön sayfasında Ek-5 A kısmında; yok ise Vergi Dairenizin bağlı bulunduğu İl Çevre Müdürülüğüne Entegre Çevre Bilgi Sisteminizi aktifleştirerek talep etmelisiniz. Entegre Çevre Bilgi Sistemi ile yeni açılan firmalara TC kimlik numarası ile giriş yapılabilmektedir. Bu firmalar içinde TC kimlik numaralarını vermemeniz beyanı yaptıysanız beyanınız iletmeniz sizin için yeterli olabilir.
 
Üyeler Görebilir
@H. Pınar Çulha @Oğuzhan Keskin
bakanlıktan şifreyi aldım. Fakat vermedik Firma sahibinin E-devletten sisteme girip istediğiniz bilgileri vereceğini veya firma sahibi kabul ederse kısıtlı kullanıcı açarak yetkili kılabileceğimizi söyledim. bi daha dönüş olmadı.:) Nedeni konusunda sözleşme koşulu olarak koymuşlar onlarında çok bilgileri yoktu yani :)
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar;
Piyasaya Süren Firmalarla ilgili olarak
1. Geri Kazanım Katılım Payları
Geri Kazanım Katılım Payları Piyasaya Süren Firmanın ürünü piyasaya sürdüğü / ithal ettiği tarihi takip eden ayın 24. günü sonuna kadar beyan edilecektir.
Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı ?Tekrar yetkilendirilmiş kuruluşla çalışmamız gerekecek mi?
2019 yılı için sözleşme süresi bittiği için yeni bir sözleşme yapılmadı bu konuda hangi yol izlenir?2020 yılında yapılacak olan beyanda yetkilendirilmiş bir kuruluş ile çalışmadığı tespitinde ne gibi sıkıntılar ortaya çıkabilir?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Emel Hanım,

2020'de de görünen o ki YK'lar ile çalışmamız gerekecek. Diğer sorunuza gelecek olursak; eskiden 3 yıl peşpeşe belgelendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse ceza uygulanıyordu. Ama 2017'de çıkan yönetmelikte 3 yıl ibaresi yok. Dolayısı ile aslında yıl be yıl yapmak gerekli gibi algılıyorum. 2020 yılında yapacağınız belgelendirmede, geçmiş yılı da aradan çıkartabilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz 2020 de yk larla çalışma düşüncene pek katılmıyorum eski bir yk çalışanı olarak.
çevre kanunu çıktığı ve çıkığı süre zarfında geçerli olduğu için artık geri kazanım katılım payı adı altında bağlı bulunan vergi dairelerine bildirim ve ödeme şeklinde gerçekleşecektir benim düşüncem olarak.
yoksa kanun ve yönetmelik ters düşer buda pek hayırlı olmaz herkes için.
 
Üyeler Görebilir
@Hüseyin Can Ceylan 2019 başında sizinle aynı düşünüyordum ancak yıl sonuna yaklaştıkça İl Müdürlükleri beyanı bu yönde. "Biz de emin değiliz ama eski sistem gibi bu sene de belgelendirme yapılacak gibi" dediler. Bekleyip görelim.
 
Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz il müdürlükleri hep zaten yanlış beyandan tüm meslektaşları yanıltıyorlar.Kanun mart ayında yayımlandı agustos eylül ayında il müdürlükleri böyle bir kanunun yada geri kazanım katılım payı diye bir kelime tamlaması bile duymamışlardı.Bana kalırsa ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği 2017 sonunda olduğu gibi revize edilerek 2020 yılına hazırlanacaktır.Dediğim gibi yapılmazsa sıkıntı yaşanır hele de devletin bu kadar çok nakit paraya ihtiyacı varken.Bahsettiğimiz rakamlar yıllık 4-5 milyar tl ye çıkabiliyor.
 
Üyeler Görebilir
@kubraeren Normal şartlarda evet ama komple belgelendirme de kalkabilir. Henüz bir açıklama yayımlanmadı. Sn. Birpınar'ın açıklamalarından yola çıkarak yorumlama yapıyorum.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar,
Ambalaj Beyanı yaparken (Piyasaya süren) EK-5 PS Bildirimlerinden olmuyor mu? Beyan işlemi yapacağım ama boş sayfa çıkmıyor? Nerede hata yapıyorum? ?‍♀️ ?
 
Üst