• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj bilgi sistemi

Serhat GÜLENN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Temmuz 2020
Şehir
Tekirdağ
Firma
ERAT GERİ DÖNÜŞÜM
merhabalar,TAT tesisimize gelen strafor atıklarını Motata plastik atık olarak girdim ve ambalaj bilgi sistemine plastisit olarak mı girmem gerek yoksa PE olarak mı ?
 
yani PE olarak değilde Polistren olarak girmem gerek ozaman ambalaja
 
An itibariyle sisteme giriş yapılmak istendiğinde aşağıdaki duyuru çıkmaktadır:


AMBALAJ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIMI​

“Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” 26/06/2021 Tarih ve 31523 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girmiştir.​

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği uygulamaları kapsamında kullanılan Ambalaj Bilgi Sistemi değerlendirme, bakım ve geliştirme çalışmaları amacı ile kullanıcı girişlerine kapatılmış olup sistemin tekrar kullanıma alınmasına kadar olan süreç içerisinde;



  • Ambalaj atığı toplama-ayırma tesisleri ve geri kazanım tesisleri ile bunların tedarikçileri tarafından aylık bildirimler yapılmayacaktır. Ayrıca belediyeler ile belge paylaşımı da yapılmayacaktır. Ancak, bu tesisler Bakanlığımız Atık Yönetim Uygulamasını kullanarak tesislerine kabul ettiği, işlediği, bakiye olarak oluşturduğu atıklar ile geri kazanım faaliyeti neticesinde oluşturduğu/ürettiği ürünlerin bilgisini içeren kütle-denge bildirimlerini yapmaları gerekmektedir. Kütle denge uygulamasına ilişkin yardım videolarına Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan “Yardım Videoları” bölümünden ulaşılabilir.
  • Belediyeler tarafından sistem üzerindeki mevcut Atık Yönetim Planları kapsamında çalışmalar sürdürülecek olup bu çalışmalara ilişkin belge onayı ve aktarımı yapılmayacaktır. Planlarda yapılacak değişikliklerden sadece sözleşme yapılan lisanslı firmaların değişmesi durumu İl Müdürlüklerine yazılı olarak bildirilecek olup diğer uygulama değişiklikleri için bildirim yapılmayacaktır. Belediyeler tarafından, atık yönetimi faaliyetlerine ilişkin olarak Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden talep edilen veri girişlerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.
  • Yetkilendirilmiş Kuruluşlar tarafından sözleşme ve belge paylaşım işlemleri yapılmayacak olup ilerleyen süreçte ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.
  • Piyasaya Süren işletmeler ve Ambalaj Üreticileri ile bunların Tedarikçileri tarafından bildirim tamamlama ve düzeltme işlemleri ile sözleşme ve belgelendirme işlemleri yapılamayacaktır.


İl Müdürlüklerimiz tarafından
, lisanslı firmaların “tesis onay yazısı” talepleri Atık Yönetim Uygulaması üzerinden değerlendirilecektir.



Piyasaya süren, Ambalaj Üreticisi ve bunların Tedarikçilerinin kayıt talepleri İl Müdürlüklerine yapılacak olup, İl Müdürlüklerince değerlendirildikten sonra Bakanlığa yönlendirilecektir.



İl Müdürlüklerimizce Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak inceleme ve değerlendirme işlemlerini yapabilmeleri amacı ile sisteme girişleri düzenlenerek gerekli bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.



Yeniden/tekrar kullanılabilir ambalajlarına depozito uygulayan işletmeler tarafından bu uygulamalarına yönelik tüm işlemlerini
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresi üzerinden gerçekleştirmeye devam edeceklerdir.
 

Ekli dosyalar

  • 1625723335597.png
    1625723335597.png
    127.4 KB · Görüntüleme: 76
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz gibi ABS giriş yapılamıyor. Bunun içinde bildirimlerimi yapamıyorum. Bu bildirimleri atık yönetimi uygulamasından yapılması gerektiği söylendi il müdürlüğü tarafından bunların girişini tehlikesiz atık tarafından mı yapmalıyız. şimdiden teşekkür edeim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar ambalaj bilgi sistemine giriş yapılamıyor ama kullanıcı adı hatası dıyor sürekli sizdede varmı acaba bu sorun
 
Önceki cevapları görüntüle…
Şeyda BalcıPeki, şu anlamı da çıkarabilir miyiz. Her sene, bir önceki yılın piyasaya sürülen veya üretilen vs. ambalaj miktarlarını girdiğimiz yıllık ambalaj beyanlarını da girmeyeceğiz o zaman. Böyle algıladığım zaman güzel bir gelişme bence, o kadar telefon trafiği - teyitleşme devri bitecek. Sanırım, TAT ve GDT' ler içinde uygulamada bir değişiklik ya da güncelleme yapılırsa. Herkes için olumlu bir gelişme olacağını düşünüyorum. Tabii kimseyi mağdur etmeden çözüm bulmaları halinde (: @Gazi YOĞUNLU @Tuğbaçev.
 
Hüsamettin Selçukben öyle bir uygulama olacağını düşünmüyorum çünkü öyle bir uygulama olur ise her şey askı da kalır ve @Gazi YOĞUNLU beyin dediği gibi tamamen sağlıksız bir ortama doğru yol alır beyan durumları. zaten beyanları motat üstünden yaptığımız içinde yine hangi firmadan ne kadar malzeme aldığımızı bildiriyoruz aslında değişen bir şey yok sadece kendi açımdan yük olarak gördüğüm fatura taratma ve topladığımız atıkları GDT ye onaylatma gibi durumlar ortadan kalkıyor.
 
SİSTEM ABS NIN KAPANMASIYLA KUTLE DENGE ISLEMLERI UZERINDEN SAGLIKLI ISLEYECEGINI DUSUNMUYORUM. FATURA EKRAN GORUNTUSU YUKLEYEBILIYORDUK ESKI ARSIVLERDEN FATURA VERILERE ULASABILIYORDUK SIMDI BUNUN BU SEKILDE OLMASI PEK SAGLIKLI OLMAMIS . BU DURUMA ACIL ÇÖZUM BULUNMASI GEREKIYOR. GERI KAZANIM TESISLERI AMBALAJ ATIKLARI TESISLERI , TEHLIKESIZ TOPLAMA VE GER KAZANIM TESISLERI ICIN . BU SEKILDE VERI KAYBI OLUR VE SAGLIKLI BIR ISTATISLIK TUTULAMAZ.
 
Üst