• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma tesisi tasarımı 1.2

Programı Nasıl Buldunuz..??


  • Kullanılan toplam oy
    38

Murat Erdem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2008
Arkadaşlar üniversitede bitirme tezi olarak hazırladığım projeyi burada sizlerle paylaşmak istedim. Program Dikdörtgensel Çökeltim Havuzu ile Havalandırma Havuzu tasarımı için yazılmıştır.

att.jpg

Programın kullanımı ile ilgili bilgiyi program ana menüsündeki Yardım (F1) kısmında bulabilirsiniz.

ÖNEMLİ.!!

Bu program Visual Basic 6.0 ile 2006 yılında yazılmıştır. O zamanlar Windows Vista daha piyasaya çıkmamıştı. Program Vista ve daha yeni Windows işletim sistemlerinde malesef direk olarak çalışmıyor. Bu yüzden programı kullanmak isteyen arkadaşlar aşağıda anlatacaklarımı sıra ile yapması gerekiyor.

1.) Programı yüklerken mutlaka "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneği kullanılarak yükleme yapılmalıdır.

att1.jpg

2.) Bu şekilde kurulumu tamamladıktan sonra Vista ve üstü işletim sistemi kullananlar ekteki "Patch for ATT 1.1" dosyasını yine sağ tıklayıp "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğiyle kurmaları gerekmektedir.

att_2.jpg

3.) Son olarak masa üstüne gelen Kısayol üzerinde sağ tıklayıp, açılan menüde önce "Özellikler" sekmesine ardından açılan pencere de "Gelişmiş" butonuna basarak Gelişmiş Özellikler penceresine geçilir. Buradan "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneği seçilerek Tamam tuşuna basılır.

att_son.jpg


 

Ekli dosyalar

  • ATT 1.2.rar
    2.6 MB · Görüntüleme: 166
Murat kardeşim. Diğer ünitelerle ilgili çalışmalarınıda bekliyorum. Yap artık :)
 
Kardeşim valla vaktim olmuyor. :(( yoksa aslında bunu bile geliştirecem ama ..
 
Yasin kardeşim vista skin paketini desteklemiyor. Actskin.ocx hatası veriyordur.
 
Arkadaşlar çok kısa ve net birşey sormak istiyorum sizlere. yanlış projelendirilmiş bir arıtma tesisinde deşarj değerlerini sağlayabilmek için neler yapılabilir fikri olan var mı? Tabiki ilave havuz haricinde fikri olan ;) havuz boyutları çok küçük ve arıtımda sıkıntı yaşanıyor.
 
Dosyayı yenileyebilirsek ayrıca güzel olur :)
 
Serhat bey; arıtma tesisi tipini, atıksu içeriğini, skky tablosunu ve hangi parametrelerde sorun yaşandığını söylerseniz tavsiyelerde bulunabilirim. Umarım bütün parametreler de sorun yoktur :) Yoksa cevap yeni bir tesis olabilir:)
 
Öncelikle teşekkür ediyorum. bahsettiğim tesis kağıt atıksuyu arıtım tesisi. fiziksel,kimyasal ve biyolojik arıtım mevcut. deşarj standartı tablo 13.10 kimyasal oks. iht. ve ÇKM değerlerinden sorumlu bir tesis. giriş debisi 400 m3 gün. başka ekstra bilgi istersen söyle onlarıda yazarım. atıksu içeriğinde kum ve elyaf var. elyafı elekle tutuyorum kumu ise çökeltiyorum. ama havuz kapasitesi yetersiz olduğu için arıtma başarılı olmuyor. havalandırma havuzu oksijen seviyesi gayet güzel. bakterilerde yaşıyor. fakat fazla temas süresi olmadığı için sanırım yeterli gelmiyor arıtım. acaba diyorum havalandırma çkışına bir pompa koyarak çamuru havuz içerisinde devirdaim yapsam olur mu diye düşünüyorum. sizce???????
 
Yaşadığınız sorunları tahmin ediyorum. Kısa bir süre benimde kağıt endüstrisi atıksu arıtma tecrübem olmuştu. İşletmesi zor olan bir tesis maalesef. İlk etapta fikir olarak şunları paylaşabilirim. Tesisin dizayn parametreleri ile şu anda gelen atıksu içeriği arasındaki farkın çok fazla olmaması gerekiyor. Ön arıtmanın verimini maksimuma getirmek diğer ünitelerin daha rahat çalışmasını sağlayacaktır. Hatta ön arıtmaya ilave edilen bazı kimyasal maddeler ile çöken kağıt flokları geri kazanarak hammaddeye ilavesi mümkün olmaktaydı. Şu anda bu tip kimyasalların artmış olduğunu düşünüyorum. KOİ nin fazlalığıda ÇKM nin fazlalığından olmaktadır. Tesisi etkileyen bir çok etken olmakla birlikte, ilk yapılması gerekenler bunlar olarak aklıma geldi. Yaşadığınız sorunun çözülmesi için analiz sonuçları, ünitelerin ayrı ayrı verim değerlendirilmesi, kimyasal madde dozlama kalibrasyonları, mekanik aksam vs. gibi çok fazla ayrıntı gerekecek. Bu bilgiler varsa, bende elimden geldiği kadar zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışırım. Ama senin teşhisin, arıtma tesisin yanlış projelendirilmesi ise pek fazlada yapacak birşey kalmaz. Çünkü yapacağımız müdahale sınırlı olacaktır.
 
tşkler çağatacım... proje ile tesisin arasına birde işletmeci girmi durumda :) nasıl dersen projede beltpres görünüyor işletmeci maliyeti az diyerek filtrepres almış :S beltpres aldırmaya çalışıyorum şimdi :)
 
Merhaba,

Program artık ilgili bağlantıda yüklü değil. Tekrat grup üyeleri ile paylaşılmasını rica ediyorum.

İyi akşamlar.

Afşar ÜRÜT ÜLGEN
 
@Murat Erdem
ya linkte program yok tekrar yüklemeniz mümkün mü?
 
Üst