Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar atksu artma tesisi projesi için excelde iterasyon yapmş biri var mı bir örnek lazm bize:(
Yapmak istediğim işlem şu Talha bey : Qortalama debisini girerek 1. çöktürme, havalandırma, son çöktürme giriş çıkış debilerini hesaplayacak excelde bir hesap tablosu oluşturma.havalandırmaya son çöktürmeden geri devir olacak şekilde olmalı. debimiz 220 bin hesaplara göre 24 adet havalandrma havuzu gerekiyor bu sonuç yanlş geliyo fakat nedenini çözemiyoruz iterasyn yani tekrarlama olcak
öncelikle prosesinden bahsetseniz daha iyi olur
bardenphomu yoksa aktif çamur yada bardenpho+aktif çamur mu
ayrıca ha deyince geri devir yapamazsın bunun için pompa hesabını ele alman lazım
uzun havalandırma sistem tasarlıyoruz zaten bardenpho olması için azot fosfor giderimi ve yüksek boi olmalı.bizim projemzdeki verilerde ne fosfor ne de azot arıtımı yok.BOİ5 miz ise 230 mg/L uzun havalandrmalı sistem istemişti hocamız :S
Formulleri yaz konuşa konuşa excele dökelim istersen ? Hatırlamıyorum ve yeni format attım Qmax, Qmin, Qort, Q24 gibi hesaplar hatırlıyorum, kirliliğe bağlı debiler vs
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.