• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Asya Kıtasında Su Endişesi

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Dünya nüfusunun yarısından fazlasını barındıran Asya kıtasına bilim adamlarından "su" uyarısı... Su yönetiminin geliştirilmemesi halinde Asya'da ciddi boyutta gıda sıkıntısı kaçınılmaz olacak. Bu yüzden sosyal huzursuzluk da kapıya dayanabilir.

İsveç'te, Birleşmiş Milletler himayesinde düzenlenen su konferansında bilim adamlarından Asya kıtasına "su" uyarısı geldi. Bu uyarı, özellikle güney ve doğu Asya ülkeleri için geçerli.

Dünyada sulama yapılan alanların; yani tarım alanlarının yüzde 70'i Asya kıtasında bulunuyor.

Nüfustaki artış gözönünde bulundurulduğunda gıda ihtiyacını karşılamak için üretimin artırılması şart.

Tahminler, 2050 yılına gelindiğinde Asya'da gıda talebinin ikiye katlanacağı yönünde. Üretimi artırmak için ise daha fazla suya ihtiyaç var.

Su yönetiminin geliştirilmemesi halinde tarım faaliyetleri için doğu Asya'da su ihtiyacının yüzde 70, güney Asya'da ise yüzde 57 artması bekleniyor.

Bilim adamları şu anda kullanılmakta olan sulama yöntemlerinin modası geçmiş olduğunu, su yönetiminin geliştirilmesi için ise güney ve doğu Asya ülkelerinde milyarlarca dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Su yönetiminin geliştirilmemesi halinde ise Asya'da ciddi boyutta gıda sıkıntısı kaçınılmaz olacak.

Uzmanlara göre, Asya ülkeleri bu yüzden pirinç gibi temel gıda maddesi ihtiyacının dörtte birinden fazlasını ithal etmek zorunda kalabilir.
 
Üst