Atığın yeniden kullanımı

Üyeler Görebilir
Aynı vergi numarasına sahip iki tesis mevcut. Bunlardan birinde kullanılan bir kimyasalın atığını diğer firma alıp tekrardan kullanmak istiyor. Bu noktada bazı sorular oluşuyor.
1) Kullanılan kimyasalın girişi 1. tesiste görünüyor. Ancak söz konusu durumda atık çıkartmıyor gibi görünecek. Atık Yönetim Planında da bir miktar sunulamayacak. Bu kimyasalın atığının ne yapıldığı sorun yaratabilir. Veya atık çıktığı planda belirtilse de geri dönüşüm/bertaraf tesisine gönderilmeyecek olduğuna göre bu ne şekilde belirtilebilir?
2) Kimyasal tehlikeli atık taşıma lisansı bulunan bir araçla 2. tesise taşınacak. Bu durumda Ulusal Atık Taşıma Formu doldurulması gerekir mi? Nasıl doldurulabilir?
3) 2. tesis aldığı atığın tekrar kullanımını sağladıktan sonra kendisi atık firmalarına gönderimini sağlayacak.

Böyle bir plan uygulanabilir mi? Eğer uygulanabilirse nasıl yürütülmesi gerekir? İlgili İl Müdürlüklerine bildirimleri yapılarak müsaade istenmesi gerekir mi? Ayrıca bu iki tesis yakın uzaklıkta 2 farklı şehirde yer almakta.

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Atık tehlikeli atık niteliğinde ise, atığı alacak firmanın tehlikeli atık geri kazanım lisansı olması gerekir. Aksi halde mevcut mevzuata tümüyle ters düşebilir...
 
Üyeler Görebilir
1. tesisin kullandığın kimyasal neden atık olarak gösterilmek zorunda ki? 2. tesiste o kimyasalı ikinci kez kullanacaksa bu kimyasalı zorla atık olarak mı kaydetmek lazım.

1. tesis atık olarak kaydetmesin. 2. tesis kullansın ve kullanım ömrü biten kimyasal 2. tesisten atık olarak kaydedilsin.

bunlar sadece kendi yorumumdu. Sorunun cevaplarını bende bekliyorum. :)
 
Üyeler Görebilir
Ümit Bey ben de başta bu şekilde yapsak diye düşündüm ama 1. tesis kimyasalı kullandıktan sonra sormazlar mı bu kimyasalın atığı yok mu diye? Hadi hiç bilmesinler desek bunun kullanıldığını. Yine de riske yol açmak istemiyorum :) Her şey kitabına uygun olsun :) Ama derseniz ki böyle yapılabilir, uygundur, bir engel yok o zaman başka.
 
Üyeler Görebilir
Bakanlık, atık yönetim planlarında türü ve miktarı belirtilmek suretiyle atığın üretildiği yerde kendi atıklarının geri kazanımını yapan ve piyasaya sürmemek üzere geri kazanılan ürünlerin tamamını aynı tesis içerisinde tekrar kullanan tesis veya kuruluşları lisans uygulamasından muaf tutmaya yetkilidir. Ancak bu tesis veya kuruluşlar Bakanlık tarafından kayıt altına alınır. Geri kazanımın üreticinin kendisi tarafından yapılması durumunda 5 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen esaslara uyulması zorunludur.
maddesine göre atık yönetim planı hazırlayan var mı ?
 
Üst