Atık bez, eldiven ve üstübüler

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar tesisimizde çıkan atık bezler, üstübüler, eldivenleri tehlikeli atık olarak bertaraf etmemiz mi gerekiyor. Makinalarda ki yağların bulaştığı malzemeler bunlar. 150109 kodunda tekstil atığı olarak baktığımda bile para istiyorlar. 150202 tehlikeli olarak kabul edildiğinde para istiyorlar. Ne yapmalıyım sizce?

Üyeler Görebilir
150102 koduyla değerlendirilmiyor. Genellikle kontamine olmuş atık olarak değerlendiriliyor.
[automerge]1568370525[/automerge]
TAT' larda geri dönüştürülemeyen evsel atık olarak değerlendiriliyor fakat kontamine olmuş atık olarak değerlendirilmesi daha doğru diye düşünüyorum.

Üyeler Görebilir
Ben bir şey daha sormak istiyorum, yoğurt, zeytinyağı gibi gıda maddelerinin bulaştığı plastik kaplar hangi atık kutusuna atılmalıdır, plastik atık mı yoksa geri dönüştürülemeyen evsel atık mı?

Üyeler Görebilir
Bazı atık firmaları yoğurt bulaşmış kapları almayız diyormuş, firmadaki idari işler sorumlumuz öyle dedi. Yoğurt vs bulaştığını görünce problem ediyorlarmış. O yüzden geri dönüştürülemeyen atığa attıralım dedi ama ben emin olamadım.
[automerge]1568372518[/automerge]
@ilk.ayy zentinyağını yiyoruz, içiyoruz :) bence de tehlikeli yağlarla bir tutulmamalı

Üyeler Görebilir
@ilk.ayy Şu mantığı yürttüm; kullanım sonucu bitkisel kaynaklı atık yağlar tehlikeli kapsamında. Zeytin yağının içerisinde tehlikeli oluşabilecek maddeler yer almaktadır. İnsana zararı yok ama doğaya var.

Üyeler Görebilir
bilmiyorum, biz öyle bişeyle karşılaşmadık. sadece yoğurt kabı mı problemli, öteki gıda ambalajları ambalaj koduyla mı veriliyor?

Üyeler Görebilir
yoğurt, zeytinyağı vb. yani birşeyler bulamış plastikleri istemiyorlarmış. Yoğurt bekleyince koku yaptığı için sanırım bir de