Atık su arıtma tesislerinde acil durum eylem planı örneği

Üyeler Görebilir
Herkese selam,

Elinde herhangi bir ilde bulunan atık su ya da içme suyu tesisleri için acil durum eylem planı örneği olan var mı ?

Üyeler Görebilir
begumcann
Meslektaşımızın dediği gibi Acil Durum Eylem Planı İSG Madde 11'e dayanarak hazırlanan bir plandır. Her işletmenin ayrı ayrı planı olması gerektiğini düşünmekteyim. Kopyala yapıştır mantıklı değil lakin burada sizin istediğiniz şey 6331/11.Madde'ye dayanan Acil Durum Planı mı? (Mevzuatta yazanı budur) yoksa Dahili Acil Durum Planı mı? Dahili Acil Durum Planı BEKRA olayının bir parçasıdır. Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik kapsamına girer. Madde 13/6 gereğince bir tebliğ bulunur. Tebliği ekledim. Tebliğ ne yapmanız gerektiği ile ilgili ipuçları bulundurur. Ayrıca fikir edinmeniz için Sakarya Üniversitesi'nin (Mezun olduğum ve İSG Eğitimi de aldığım okuldur) Acil Durum Eylem Planı'nı da ekledim. Atık su ve içme suyu ile ilgili eylem planı ne yazık ki elimde yok. İçme suyu tesisi için de sorduğunuz için muhtemelen İSG için istiyorsunuz diye düşünüyorum. Sadece atık su olsaydı tam tersini düşünürdüm.

Eğer istediğiniz BEKRA kapsamındaysa ayrıca yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar