Atık yağların toplanması, taşınması ve geçici depolanması

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Bu sektörde çalışan arkadaşlardan bir ricam olacak. Sektörün işleyişiyle ilgili yorumlarınızı ve tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?

Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

Onu okudum ama ben sektörün işleyişi açısından bilgi istiyorum tamamen manevi yani anlıyacağınız :)

Üyeler Görebilir
Öncelikle firmaların ellerinde bulunan atık yağlarına kategori analizi yaptırmaları gerekiyor. Kategori sonucunda 1.kategorinin tamamı ve 2.kategorinin bir kısmı geri kazanılabilir nitelikte yağ olarak geri kazanım tesislerine gönderilmesi gerekiyor. 3.kategori yağlar ise bertarafa gönderiliyor. manevi kısmına gelinecek olursa bana göre insanların atıklarını geri kazanıma gönderirken bir bedel talep etmemesi gerekirken maalesef bizim ülkemizde bu konuda da yağın karakteristiğine göre bedel talep ediliyor atık üreticisi firmalar tarafından. piyasada bu konuda sabit bir fiyat yok zaten olmaz da ve fakat gerçekten alınan yağı geri kazanımını yapan firmalar yüksek rakamlar istese de veremiyor netice de ekonomik bir kuruluş olduğundan umarım yardımcı olmuşumdur.