Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ
Cem YılmazMerhaba @Cem Yılmaz geçmişte danışmanlık firmasında çalışan birisi deneyim istenmediğinden D sınıfına başvurabiliyor mu ? Bir de D sınıfı için başvuruda belge listesinde ''atıksu arıtma tesisi işletilmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları eğitim yetki belgesi'' istiyor bu belge yoksa başvuramıyor muyuz ?
Damla24Bu belge yoksa bile başvurunuzu yapabiliyorsunuz. D sınıfına hepiniz başvurabiliyorsunuz. Tecrübeniz fazla ise, bunu ispatlarsanız daha üst sınıfa başvurabiliyorsunuz.
Cem YılmazTeşekkürler @Cem Yılmaz D sınıfında hem Endüstriyel hem de Kentsele ikisine de aynı anda başvuralabiliyor muyuz. Eğitim başlangıç ve sınav tarihleri aynı olduğu içi soruyorum.
Merhaba atıksu arıtma tesisi işletmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları eğitim yetki belgesi istiyor. Bu nedir. D sınıfı için gerekli bir şey mi
Deneyim kısmını doldurmadım. Oysaki 3 yıldır bu işletmedeyim ve arıtmamız var evsel nitelikli. Sorun olur mu? Ayrıca iş güvenliği uzmanı olduğum için SGK iş güvenliği uzmanı üzerinden yatıyor
Konu gittikçe kirlenmeye başladı. Kıymetli arkadaşlar, aynı sorular dönüp duruyor. Biraz sizden önce yazılmış mesajları okumayı denemelisiniz.
- Eğitim ücreti yok ama sınav ve belge ücreti var. MİKTARINI BİLMİYORUZ.
- Tecrübeniz yok ise D 'ye başvuracaksınız. Varsa, yılına göre başvuru yapacaksınız.
- Tecrübenizi ispatlamanın yolu SGK dökümü ve resmi yazıdan geçiyor. Resmi yazı olarak hizmet verdiğiniz firmalardan herhangi birinden bu yazıyı alabilirsiniz.
- Danışmanlık firmasında olmanız bir şeyi değiştirmiyor. Danışmanlığını yürüttüğünüz bir firma da bu yazıyı verdiği takdirde tecrübe olarak ekleyebiliyorsunuz
- Eğitim ile ilgili bir doküman istiyor sizden. Oraya yükleme yapmak zorunda değilsiniz. Zorunlu olanlar SGK dökümü, nüfus kayıt örneği ve vesikalık fotoğraf.
internet adresinden (yani uzaktan eğitim portalından) “Sınava Kaydol” butonuna tıklayarak kayıt yaptırıp bilgilerini yükledikten sonra sistemin vereceği referans numarası ile Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ de açılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hesabına yatıracaklardır. Ödenen ücret Halk Bankasından otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Sisteme ayrıca bir dekont yüklenmeyecektir.
Cem Bey, yukarıdaki yazıyı paylaşmışlar. Bu yazıya göre ödeme yapmamız gerektiğini anlıyorum ben ama eğitimlerden sonra mı ödeme yapılacak acaba o konuda tam fikrim yok.
E.Gözde TEMÜRİlk maddede yazdığım gibi, eğitim zaten ücretsiz. Ama sınava girmek ve belgeyi almak ücretli. Ödeme yapacağız ama aldığım duyuma göre 1 Aralık tarihinde verilecekmiş referans kodlar. Sınavlardan önce yatırmamız mecburi olur, yatırmadan Uzaktan Eğitim portalını açmazlar.
Linkteki duyuruda en alt kısımda yazıyor ücret yatırma tarihleri. (01 Aralık 2020 - 04 Aralık 2020). Ben dün başvurmuştum bugün onaylandı yazıyor, 23 üne kadar bekleyeceğiz o zaman şuan başka bir işlem yapılması gerekmiyor.
Tuğçe TuranBen de başvurumu gönderdim az önce. B sınıfı endüstriyel sekmesinden girdim. Başvurduğum tesis bilgileri A sınıfı çıkmasına rağmen dosyaları yükledikten sonra sıkıntısız şekilde başvurmama izin verdi arkadaşlar.
Endüstriyel bir çamaşırhanede çevre mühendisliği yapmaktayım.
Yaptığımız arıtma işlemi, sanayide bulunan Arıtma tesisinin arıtmış olduğu atıksuyu, tekrar ileri arıtım teknikleri kullanıp, arıtarak yıkama suyu olarak sistemde kullanmaktayız. Kullanılan yıkama suyu sistemde kullanıldıktan sonra herhangi bir şekilde arıtma işleminden geçmeyerek sanayi kanalına deşarj edilmektedir. Yukarda bahsettiğim arıtma sisteminde tesis sorumlusu olarak görev almaktayım. Bu arıtma tesisinde çalıştığım yılları firmamdan yazı alarak tecrübe olarak ekleyebilir miyim.
Tebliğde ikincil arıtmanın karşılığında alıcı ortama deşarj yapanlar için dahil olduğu yazmakta. Dolayısı ile benim fikrime göre tecrübe saydıramazsınız. Ancak uygulamadaki mail adresine sorunuzu iletirseniz, eminim ki size olumlu veya olumsuz dönüş yapacaklardır. Benim bu düşüncem ile ilgili aldığım resmi bir görüş yazısı mevcut değildir.
Cem Yılmaz@Cem Yılmaz ve @Görkem Dayangaç Danışmanlık firmasında çalışıyorum. Danışmanlık verdiğim hem kentsel hem de endüstriyel AAT'si olan tesisten aldığım yazı ve danışmanlık hizmet sözleşmesini yükledim ve deneyimime göre B sınıfı için başvuru yaptım. Ancak danışmanlık firmasında çalıştığım için ve bir fiil AAT'de çalışmadığım gerekçesiyle kentsel başvurum reddedildi. Aynı belgelerle başvurduğum endüstriyel başvurum kabul edildi. Yani bu iş inceleyen kişinin insafına mı kalıyor? Bunu mu anlamalıyız?
Göktuğİnsafına kalmak kelimesi ağır oldu çünkü birkaç kişi onbinden fazla başvuruya bakıyoruz. 15 kasımdan sonra başvurular tekrar kontrol edilecek ve yanlışlıklar düzeltilecektir. Sizin alamamanız gerekir.
Görkem DayangaçPeki Görkem Bey, örneğin 15'inden sonra başvurumu reddettiniz diyelim, sonrasında nasıl bir uygulama olacak? Ben bu eğitimi almak ve sınavına girmek istiyorum. Öyle bir durumda başka bir sınıfa başvuru yapabilecek miyim? Çünkü eğitim ve sınav başvuruları süresi dolmuş olacak. Tekrar başvuru yapmamız için bizim gibi düzeltme yaptıklarınıza izin verecek misiniz? Yoksa tümden eğitim ve sınav hakkımı kaybedecek miyim?
Görkem Dayangaç@Görkem Dayangaç bey benim kentsel başvurum mezuniyet tarihi nedeni ile eksiklik bildirilmişti. ama düzelte yapamadığıma dair 2 defa mail attım maalesef sorunum çözülmedi 7 günlük süre geçtiği için reddedildi. Şimdi sistemden kaynaklı yapamadığım güncelleme nedeniyle başvurunun reddedilmesi garip değil midir?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.