• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atik camuru yumusatmanin yolu ?

Onur N.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mart 2014
Şehir
Trabzon
Firma
Süleyman Demirel Üniversitesi
İşletmesini devraldigim kimyasal aritma tesisinde benden once uzunca bir sure camur cekimi yapilmamiş.Camur artik cok sıkı oldugundan seepex pompalarla çekilemiyor. Camuru su ile yumuşatip cekiyorum ama ne yazik ki verimli değil camuru yumusatmanin, parçalanmanın daha az su kullanarak yapilabilecek bir yolu yordami var midir ?
 
Su ve hava kullanarak parcaliyorum. Hava diyaframlı pompayla çekiyorum. Fakat istediğim verimi alabilmiş değilim. Daha etkin bir çözüm bulmam gerekiyor. Sanırım, nihai çözüm vidanjör ile tesisi sıfırlamak.
 
Kuka ile kanal açma ve depo dip temizliği yapmıştık. Dengeleme havuzlarının dibi yoğun çamurluydu. Çok tazyikli su veriyor, sonra sulanan yeri de hızlıca çekiyor. (sulu halini boşaltacağınız deponuz olması gerek çünkü hazneleri size yetmeyebilir)
Sizin su ve hava vermenizden hem daha hızlı hem daha ekonomik olabilir diye düşünüyorum.
 
Üst