Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Atiksu aritma tesisi kimlik belgesi alimi için 4 ay içinde başvuru yapilmalidir.
@3bru Ön çökeltim çamur hesabı tesisin debisi çarpı giriş akm konsantrasyonu çarpı ön çökeltim çamuru giderim verimi bu işlemden ön çökeltim için yük yani Katı madde miktarını bulucaksın daha sonra bulduğun cevabı havuzda ki %KM ve çarpı 1000 yapıp bölüceksin burdan ön çökeltim havuzu hacmini bulursun yani m3 / gün olarak bu işlemlerin aynılarını kendi giderim verimlerine göre aktif çamur havuzu ve karışık çürük çamur diye hesaplarssın yalnız aktif çamur havuzunun hesabı bıraz daha uzun karışık yardımcı olabildiysem sevinirim
Qx(So-S)= Bu yöntem de fikir vermez mi uygun mudur? Tesisin debisine bakarım bide analiz sonuçlarına girenden çıkanı çıkarıp debi ile çarpsam bulamaz mıyım
Arkadaşlar bu konu hakkında Sakarya İl Çevre'yi aradığımda bakanlıktan yeni bir talimat alındığını normalde 03.07.2015 tarihine kadar formu teslim etmemiz gerektiğini fakat yeni talimatla Atık Su Arıtma Tesisi Belgelendirme adıyla 111 koduyla 375 TL bankaya yatırmamız gerektiği ve ay sonuna kadar sürecin uzatıldığı söylendi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
@Miraç T. Sakarya İl Çevre sistemi oturtarak evrakları hazır edebilmek için ilk etapta 03.07.2015 olarak tarih vermiş. Yetkili personeli arayınca o şekilde bilgilendirildim, daha sonra da para mevzusu işin içine girince ay sonuna kadar uzatmışlar. Sanırım inisiyatif almışlar.
@Sevinç 111 koduyla AAT belgelendirme olarak halkbankasına yatırılacakmış, bu fiyatlar önceden de belliymiş sanırım ama geç farketmişler.
Ekli dosyalar
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNER SERMAYE FİYAT LİSTESİ.xlsx
@Çiğdem Selişter Ön arıtma uygulayan arıtma tesisleri içinde gerekli midir? Tesisim kimyasal ve biyolojik olarak arıttıkları atıksuyu kanalizasyon sistemine deşarj etmektedir.
1- iliniz genelinde alıcı ortama deşarj eden ve/veya atık suyunu geri dönüşümlü olarak kullanan (atıksu altyapı tesisine bağlı olanlar hariç) tüm atık su arıtma tesisleri sahiplerinin konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesi,
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.