Başka bir tesisten olumsuz etkilenme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (6cc2)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba. Bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Fabrikamızın yakınında bulunan başka bir çimento fabrikasından dolayı tesisimiz çok tozlanıyor. Bu sorunu karşı tarafla da iletişime geçerek çözeceğiz ancak bu gibi durumlarda başka hangi aksiyonlar alınabilinir? Örneğin il müdürlüğüne dilekçe verilebilinir mi? verilirse neler olabilir? ya da bir çevre mühendisi toz sorununu çözebilmek için başka neler yapabilir?

Üyeler Görebilir
Anonim (6cc2)
Çevreden kaynaklı rahatsızlık kasten ise TCK 181 ve bunu yapan kişi ise TCK 182 kapsamında suç olarak tanımlanmıştır. TCK 181 tüzel kişilere güvenlik tedbiri de hükmetmektedir. İdari tarafa gelince İl Müdürlüğüne başvurursanız denetim gelebilir ve ceza alırlar. Ceza firmaya yazılır, başka usulsüzlükler de tespit edilip tüzel ve gerçek kişilere yaptırım yapılabilir. Yaptırım şahsi görüşüm en fazla geçici süreli faaliyet durdurmadır.

Bu konuda biraz fantastik gelebilir lakin başka yerlerden de bu arkadaşlara yaptırım yapılabilir. Bu toz emisyonları kırsalda yangın zannedilebilip Kurumları meşgul edebilmektedirler. Benim AFAD'da son 35 günüm. Geçtiğimiz aylarda Sakarya İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde idim. Kuruma yangın ihbarı geldi. Uzaktan beyazımsı dumanlar görmüşler. Meğerse taş ocağından gelen tozu görüyorlarmış.

Toz emisyonu için sırf Çevre değil içerideki sizden kaynaklı toz için ayrıca İSG Uzmanları da çözüm bulabilir. Toz sistemleri yaygın uygulamalardır. Çevre kadar tesis güvenliği için İSG için de çok önemli bir konudur. Tozdan patlama çok yaygındır. Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Çimento fabrikasından dolayı tesisiniz tozlanıyorsa bu konuda siz ne yapabilirsiniz ki ? Bir de hakim rüzgar yönündeyseniz hepten tozlanma olur. Toz emisyonlarınızın yüksek çıkma ihtimali de cabası. Çimento fabrikasının gerekli önemleri alması gerekir. Zaten atmosfere karışan bir imisyonu sizin engelleme şansınız yok. Gerekçeli şekilde ilgili yerlere şikayet dilekçesi yazın. Belki öncesinde ilgili tesisle konuşup önlem almasını isteyebilirsiniz dediğiniz gibi. Olmuyorsa sonra şikayet edin.