Üyeler Görebilir
Bu süreç nasıl sonuçlanır bilemiyorum ama benim siz değerli Çevre Mühendisi arkadaşlara önerim; etki alanınızı genişletin, ilgi alanınızı daraltın.
Yani;
Sevgiler
Yani;
- Sizin sözleriniz-davranışlarınız-fikirleriniz-çabalarınızın sonucu olan etki alanınızda tüm kontrol sizde. Siz kendinizi geliştirin, mesleğinize değer katın, diğer mesleklerden gelen arkadaşlara oranla fark yaratmak adına kendinize yatırım yapın.
- Başkalarının sözleri-davranışları-duyguları-hataları ve tavırları olan ilgi alanınıza odaklanarak da etki alanınızdan uzaklaşmayın. İlgi alanınızı kısa vadede değiştirmeniz-müdahale etmeniz zor olacağı için şu dönemde bence ilgi alanınızı nasıl daha artırabileceğiniz üzerinde düşünmenizi öneririm.
Sevgiler
Ayrıca kendi kendime özeleştiri yapıyorum. Şöyle örnek vereyim; bazen tez canlı davranabiliyorum ve bir olay yaşadığım zaman "burada acele davranmamam gerekirdi" diye söylüyorum. Kendimi dinliyorum ve " Olgaç SÜrmelihindi" neler yapabilir, kendisini daha fazla nasıl geliştirebilir ve eksik kaldığı yönler nelerdir diye sorguluyorum. İnsanlara bir şey öğretmek ve öğrenmek kadar güzel bir duygu var. Hayallerime odaklandım ve onların gerçekleşmesi için çabalıyorum. Allah izin verirse olur ve en önemlisi halimize şükür etmeliyiz. Hayattan yediğimiz darbeler; kişinin yeniden ayağa kalkarak daha güzel durumların yaşanacağının habercisidir. İyi çalışmalar.