• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Başka Meslek Dallarına Çevre Görevlisi Eğitimi Açılıyor! 16-20 Mart 2020!

Ne desem, nasıl anlatsam bilemedim. Doğru duydunuz, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dışındaki çalışanlara ÇEVRE GÖREVLİSİ eğitimi açılıyor. Hem de 1 ay sonra :) Hadi şimdi kutlayalım, "ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİ" ibaresini! Neyimize yarayacaksa...

-20200214170613.jpg

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin “Çevre Mühendisi ve Çevre Görevlisi Eğitimi ve Sınavı” başlıklı 12. Maddesi ikinci fıkrası “6 ıncı maddenin birinci fıkrasının ( c) bendi kapsamında yeterlik belgesi alacakların temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda yapılacak eğitim ve sınava katılmaları zorunludur. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılır. Bu kişiler çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesini almaya hak kazanır.” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; yapılması planlanan çevre görevlisi eğitimine “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar” katılım sağlayabileceklerdir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.



Katılımcılar Eğitim bedeli olan 600 TL’yi (KDV Dahil) , Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesinin, TR87 0001 0016 7152 1264 1250 54 IBAN No ve 1671-52126412-5054 Hesap No’ lu T.C. Ziraat Bankası, Ümitköy /Ankara Şubesi; hesaba (EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 10 Mart 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir.

Öğle yemeği ücrete dahil değildir. Katılımcıya aittir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi kontenjanla sınırlıdır dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

Not: Temel Çevre Eğitimi ve Çevre Mevzuatı Eğitim Ders Notları 13 Mart 2020 tarihinden itibaren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yayımlanacak olup, katılımcılara ayrıca ders notu ve doküman verilmeyecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
twitter'da çmo resmi hesabının " bak seni dava ederim hıııııı" diye anlaışan bir twitini okudum.
bir parça üzüldüm. madem açabilirsin madem iptal ettirebileceğine eminsin; aç davayı.
ama ben yönetmelikte açıkça maddesi yazan bir konuda şu an birşey yapılabileceğini sanmıyorum.
"çevre görevlisi değil çevre mühendisi" kavramının ne kadar etkili olduğu malesef çok üzücü şekilde görülüyor.

Ancak, odamız ve meslektaşlarımızın savunması gereken kısım sadece danışmanlık olmamalı diye düşünüyorum.
- melbes türevi bir atama sistemi (danışmanlık için)
- mesleki ücret tarifesi zorunluluğu
- danışmanlık için asgari fiyat tarifesi getirilmeli (çalışılan gün sayısı başına tarif edilmelidir) çalışma gün sayısı personel sayısı, kapsamı ve konumu ile ölçülmelidir (hassas bölge içinde yer alanlar, osb'ler vb)
- sıfır atık, bekra, kütle denge, ambalaj, atık beyanı vs gibi detayların sorumluluğunun ne şekilde dağıtılacağı ve asgari ücret tarifesine eklenmesi (çünkü yanlış beyandan ceza yazılırsa ihale danışmana kalabiliyor)
- atık geri kazanım, bertaraf, geçici depolama, ara depolama, toplama istasyonu, toplama-ayırma vb. tüm atık işlemi yapan işletmelerde asgari 1 Çevre Mühendisi (lisans konusu başına veya 2 lisans konusuna 1 mühendis çalışması) çalışması zorunluluğu (lisans konusuna göre özel eğitim ve tecrübe şartı) getirilmeli,
- atıksu arıtma tesislerinde kapasiteye bağlı çevre mühendisi çalıştırılması zorunluluğu artırılmalıdır, (min kapasiteye dikkatiniz çekerim, paket arıtmaların çoğu danışmanlık ile işi geçiştirmektedir)
- izne tabi (emisyon-atıksu-gürültü-derin deniz deşarjı) işletmelerde çalışan sayısına bağlı olarak danışmanlık hizmeti alma gün sayısı yönetmelik ile tanımlanmalı ve gün sayıları artırılmalı,

eklemek isteyen varsa ekleyebilir.

Oda sadece 1 konuda dava açarım diyeceğine bu konularda ayrı ayrı dava açmalıdır.
çünkü söylemekle olmadığını anladık maalesef.
 
başvurular kapanmış, kontenjan doldu heralde millet saldırmış valla. bu kadar yoğun ilgi varsa muhtemelen yakında bir eğitim daha açarlar, neticede bu işi yapan bir vakıf, bu tür vakıflar da para için herşeyi yapar...

1582023731913.png
 
GEKAP yönetmeliğinde geçen bir madde var 50.000 TL üzeri olan bildirimleri çevre görevlisi onaylar. Bir çok firmada kimya ve gıda mühendisleri gibi çalışanlar bu işi kendi bünyesinde yapmak icin muhtemelen saldirmistir ?
 
geçenlerde bir ilan gördüm yönetmelik gereği 50.000 TL üzerine çevre görevlisi imzası lazım olduğu için çevre görevlisi alım ilanıydı.
bakkala çırak alır gibi bi ilandı
ben de ne alaka diye anlam verememiştim buymuş demekki konu :koptum:
 
Evet zamanlama manidar. Tam da GEKAP yönetmeliği tazeyken bu eğitimin açılması tesadüf gibi görünmüyor. Muhtemelen 50.000 TL üzeri bildirimi olan firmaların talepleri doğrultusunda açılmıştır.
 
Organizasyonu Vakıf, eğitimi ise Bakanlık düzenliyor. Söz konusu eğitim düzenlemesinin iptaliyle ilgili görüşmeler yaparken kontenjanın deyim yerindeyse 24 saat geçmeden tamamlandığını öğrendim.

Bakanlık, para için yapacak olsa asıl yapması gereken denetlemeleri yapabilir değil mi? Çevrenin "ç"sinden bihaber işletmeler en azından yasal hale gelir.

Sorun, sadece Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değil, diğerleri de.

Ayrıca, Bakanlık çalışanlarına sağlanan ayrıcalıkları da görmezden gelmeyelim. Kamudan emekli oluyorlar, yetmiyor özel sektöre belge kiralamak dahil giriyorlar. Çoğu, meslektaşlarımızla adil rekabet içinde bile olmuyor.
 
Son düzenleme:
Ben nacizane bir fikir de bulunmak istiyorum. Forum olarak yapılması mumkun ise Çevre mühendisi olmayan kişileri forumdan cıkarılması tepki gösteriyorsak bu duruma burası için de boyle bir tepki gösterilmesi uygun olmaz mı ?
 
evet o tekilifi yaptığımız zamanlar da var "Suriyelileri" istediğimiz gibi ama ben sadece fikir sundum.
 
şuan zaten bıyologlar , kımyagerler çok rahat yapıyor bu işi yazık ya cidden çevre muhendıslıgını açık ögretıme çevırmısler resmen
 
Üst