Bazı tehlikesiz atıkların kontrolü tebliğine göre

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Firma olarak tehlikesiz atkların kont. tebliğine göre toplama ayırma lisansı aldık, firmalardan alacağımız tehlikeli atıklar ile ilgili olarak bir form doldurmamız gerekiyor mu ( UATF ) gibi , yoksa sadece irsaliye ile mi alacağız yardımlarınızı beklyorum teşekkür ederim

Üyeler Görebilir
tehlikeli almayacağız zaten, ilk defa tehlıkesiz atık alacağız, bu yanlıs anlasılmasın firmamızda TAT yok, TEhlikesiz atık toplama Ayırma lisansı var( hurda metal gibi atıkları toplamak ıcın aldık ) fakat ilk defa alıancağı icin Tehlıkeli atıklardaki gibi bir formu dolduruyoruz, yoksa sadece irsalıye ile mi alıyoruz.

Üyeler Görebilir
ilk yazınızda tehlikeli demişsiniz ondan şaşırdım. tehlikesiz atık toplama ayırma lisansını biliyorum. bizde şuan bu konuda çalışmadayız. sadece irsaliye ve fatura yeterli diye biliyorum.

Üyeler Görebilir
bende oyle bılıyorm ama bunun ıcın cevre ve sehırcılıgın atık ambalaj sıstemı var oraya bıldırım yapıyor muyuz onu bılmıyorum... bunu acıklayacak bırıde yok o yuzden merak edıyorum.

Üyeler Görebilir
atık ambalaj sistemi sadece ambalaj atıkları için. tehlikesiz atıkları oradan bildirmek doğru olmaz. akü geçici depolamamızda var. mesela onun için giriş çıkış tabloları yapıp aylık gönderiyorum. tehlikesiz atıklar içinde belki aynı şekilde olabilir. gfb onaylandıktan sonra bu bildirimlerle ilgili (nasıl yapacağımızla ilgili) bakanlıktan yazı geliyor. bu konuyla ilgili size bir yazı gelmedimi?

Üyeler Görebilir
bazı tehlikesiz atıkları icin aldığımız lisansı il çevre ve şehircilik verdiği icin herhangibi bir şifre veya başka birsey vermediler, bende aylık olarak bir kütle balans tablosu hazırlayacağım kendıme oyle heray göndereceğim başka yapacağımiz birsey yok,

Üyeler Görebilir
Erkan KARAKAYA
Çevre Mühendisi
Çevre Görevlisi
Çinkanlar Kimyevi Mad.Ltd.Şti.Ltd.ŞTi.
0232 878 33 33-133

Üyeler Görebilir
erkan bey doğru sadece kütle denge tablosu hazırlamanız gerekli aylık ki bunuda geri kazanımınız olmadığı için yapmakla yükümlü değilsiniz.Toplama yaırma için fatura ve sevk irsaliyesi yetiyor.

Üyeler Görebilir
Tehlikesiz atık ve metal hurda toplama-ayırma tesisi için İl Çevre'den belge almak istiyoruz. Bunun için tesis alanı için m2 sınırlaması bulunuyor mu ?
Bir de bu tesis için izni, ömrünü tamamlamış araçların geçici depo sahasına alabilir miyiz ? Yani yer olarak orasını göstermemizde bir sakınca var mıdır ?

Üyeler Görebilir
Toplama ayırma lisansı olduğundan bir m2 sınırlaması yok. O yüzden başvuru yapabilirsiniz. 2. sorunuz içinde benim bildiğim kadarıyla yanlız tam emin değilim. Farklı kapı girişlerinin olması gerekiyor. Normalde aynı yerde farklı işler yapılmaz diye biliyorum.

Üyeler Görebilir
Balıkesirdeyim,burda çok fazla lisans müracaatı ve denetim sıklığı olmadığı için İl Çevreye yapılan müracaatlarda memnun olup,( :) ) daha da teşvik ediyorlar ; eksik olmasınlar. !

Üyeler Görebilir
Toplama Ayırma tesisi lisans başvurusunda olması gereken belgeleri yazabilir misiniz?
Yönetmelik tesisin sahip olması gereken fiziksel özellik olarak sadece beton geçirimsiz zemin diye belirtmiş İÇŞM 'ye verilmesi gereken evraklar ne olmalıdır Metaller için Radyasyondan Ölçümü ve Korunma sertifikası aldım.Bir adet mobil radyasyon ölçüm cihazı yetecek, sonra yapılması gereken aşamalarla ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.

Üyeler Görebilir
Merhabalar bizde toplama ayırma tesisi için lisans almayı düşünüyoruz. radyasyon ölçüm cihazını ve Metaller için Radyasyondan Ölçümü ve Korunma sertifikasını yalnızca TAEK'ten mi temin edebiliriz.Temin edebileceğimiz başka bir yer varmı?