• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra

Halil A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Nisan 2018
Şehir
Aydın
Firma
MaviYildiz
Selam Herkese, danışmanlık sektörüne yeni başlayan biriyim Bekrada alt seviyeli kurulus cıkınca ne yapmamız gerekiyor bu konuyla bilgisi olan biri açıklayıcı bilgi verebilir mi ? ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
 
Burada mail adresi paylaşmak uygun görülmediğinden, sakıncası yoksa cep telefonunuzu paylaşabilirseniz ?, ben sizlere yapmanız gerekenler hakkında açıklayıcı bir sunumumu gönderebilirim.Birde tesisiniz nerede ve hangi sektörde faaliyet gösteriyor ?,Kolay gelsin
 
Abi benim şirket hattım yok eğer senin varsa sen atarsan ben seni ararım iyi günler
 
Bekra Yönetmeliği ve Uygulamaları Hakkında hazırlamış olduğum " Sunumumu " incelemek isteyenlere, mail adreslerini özel mesaj aracılığıyla tarafıma iletenlere sunumu gönderebilirim,İyi çalışmalar.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhabalar, BEKRA bildirimini güncelleme işlemi nasıl yapılıyor? Yeni bir bildirim mi yapmam gerekiyor güncellemek için?
 
Merhaba ,

Güncellemeden kastınız mevcut kimyasallarınızda miktar vb. değişiklikler ise üzerlerinde oynama yapılabiliyor.
Ya da yeni kimyasal ekleme yapabiliyorsunuz.
ECBS sistemi üzerinden Bekra Bildirim Sİstemini kullanarak yapabilirsiniz.
 
Güncellemeden kastım var olan bir kimyasal tehlikelilik analizi gerçekleştirildiğinde tehlikesiz olduğu için çıkarmak istiyorum. Yüklü miktarda kullanıldığı için tesisimizi üst seviye çıkartıyor. Nasıl çıkartacağımı yada miktarını nasıl değiştireceğimi sistem üzerinde bulamadım.
[automerge]1602229910[/automerge]
@Fatih Koçak buldum tamamdır teşekkür ederim.
 
merhabalar, tesisimizde bulunan kızgın yağ ve bitüm için toplama kuralı yapmak istiyorum ancak yönetmelikte bu kimyasalların hangi sınıfa gireceğini bulamadım nasıl yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı ?
 
Adnan Bey,
BİTÜM(ASVALT=BİTÜMEN ' in MSDS(GÜVENLİK BİLGİ FORMU) buradan yararlanabilirsin,
Kolay gelsin,
 

Ekli dosyalar

  • BİTÜMEN(ASVALT)-MSDS=GÜVENLİK BİLGİ FORMU.docx
    18.7 KB · Görüntüleme: 86
Merhaba, il müdürlüğü tarafından bekradaki beyanımın bakanlık sistemlerinde alt sınıf olarak kapsama girdiğini öğrendim.
(Ben kapsamdışı beyan yapmıştım) Şimdi bunu düzeltmemi istiyorlar.

Sebebi yanlış anlamadıysam 2 kimyasalımın kanserojen (H350 ibaresi içeren) kimyasallarımın adlandırılmış tehlikeli maddelerde 33. maddedeki 0,5 katsayısına bölünmesinden dolayı. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

Alt seviyeli kuruluş olduğunda yapılması gerekenler tam olarak nedir?
 
Merhaba Arkadaşlar,
Bekra kapsamına girip girmediğimizle ilgili hesaplama yapacağım lakin kullanılan kimyasalların MSDS lerine bakıyorum içinde bir kaç maddeden oluşan karışım var. örnek MSDS ekte gönderdim. hesaplamada her birini mi baz alacağız yoksa en çok % ye sahip olana göre mi işlem yapacağız. bilemedim. Bakanlığın yayınladığı hesaplama kılavuzunda da bu duruma ilişkin bilgi göremedim. yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • M640 Konsantre Ana Yıkama Deterjanı - SDS20778 - TR.pdf
    220.3 KB · Görüntüleme: 101
Fatih Koçakpeki hocam bölüm 2 de verilmiş olan Fiziksel, sağlık, çevresel zararlar BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN ÖNLENMESİ VE ETKİLERİNİN AZALTILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK te Bölüm 1 de karşılığını nasıl saptayacağız. yukarıda örneğini verdiğim MSDS de Sağlık zararı için Akut Tok. 4 H302...... şeklinde gitmiş. bunun tablodaki karşılığı nedir? veya nereden dönüşüm sağlayacağız. yardımcı olabilir misin?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Şafak YılmazBen şöyle yaptım;
H302 akut toksit 4 diyor zaten MSDS sana.
Yönetmeliğin ekindeki ilk tabloda H P E ve O lu Tehlike kodları var ama bu kodların açıklaması da var hemen yanında hepsini bu tablodan seçmen gerek.
Tabloda dikkat edersen akut toksiklerden sadece H1 ve H2 de var.
H1 de akut toksik kategori 1 için, ve H2 de de 2 ve 3 kategorileri için bakın diyor.
Sendeki 4 olduğunu için hiçbir H içine girmiyor. Zaten beyan yaptığında H302 yi seçince muhtemelen H1-2-3 gibi bişey çıkarmayacak seçenek olarak karşına. O şekilde beyan yapacaksın.
Mesela H331 olsaydı ( Akut toksik 3) -- Tabloda H2 deki kategori 3'e giriyordu. "Akut toksik Kategori 3 soluk alma yoluyla maruziyet" dediği için uygundu. Yani kısaca ben böyle yaptım :)

Not: 2. bölümdeki tablodaki adlandırılmışlara dikkat et özellikle Kaserojen ifadesi geçen 33. maddeye. Çünkü katsayısı çok küçük olduğu için kapsamdışı iken alt-üst seviyeli kuruluş çıkabilirsin. H350 ve 351 gördüm ben şimdiye kadar ama MSDS indeki 2 bölümde kaserojen ifadesi geçen herşeyi bu bölüme alman gerekiyor sanırım.

Umarım kafa karıştırmamışımdır, kolay gelsin..
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
NazzzzzBilgiler için teşekkürler. biraz daha sorum var :rolleyes:
hesaplamayı Bekra sistemi kendisi mi yapıyor. bildirim ekle dediğimizde bizden kimyasal cas no, adı vs, istiyor. ne isminden ne de cas no dan aradığımız kimyasal çıkmıyor. bu durumda yeni kimyasal karışım ekle diyorum o zaman verileri kendim elle giriyorum. en son miktar diyor. buraya da ton biriminde işletmede bulunabilecek max. miktarı yazıyorum. acaba doğru mu ilerliyorum?
malzeme güvenlik bilgi formlarından işletmede kullanılan deterjanların çoğu karışımdan oluştuğu görülmekte. bu durumda bu karışımlardaki maddeleri tek tek eklemem mi gerekiyor?
 
Üst