• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediyede görev

mehmet28

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2010
slm arkadaşlar bende belediyede görev başlayacağım belediye de görev yapan arkadaşlardan yardım isteyecektimm ilgilendikleri konular ne gibi çalışmalar yapıyorlar yardımcı olursanız sevinirim belediye nüfusu 17000 teknik eleman olarak inş.mühendisi birde tekniker var inşaat
 
sadiye hnmın hangi belediyede olduğunu bilmiyorum aslında hangi belediyede olunduğu çok önemli değil eylem hnm burada belediyelerde karşılaştığımız sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşıyoruz ztn
 
Çok haklısınızz ben sadecee ne kadarlık bir nüfusa sahipp malumm başkenntte yaşadığıı içinn ordaaa birazz daha kolayy buralardaa biraz daha zorr o yüzdenn sordumm yoksa hangi belediye olduğuu çok önemlii değill birdeee oralara yolumuz düşüerse tanışmaa fırsatımız olur diye düşündümm belkide yanlış düşünmüş olaabilirimm
 
her zaman beklerim meslektaşlarımı ben başkentdeyim evet ama yine de o kadar kolay değil de tabi ki daha hızlı ilerliyor burda işler en azından daha bilinçli ve denetim çok ben sanayibölgesindeyim birde fabrikaları denetime çok gidiyorum bakanlıktan yetki devri alma aşamasındayım daha
 
arkadaşlar merhaba,belde belediyeleri kendi bünyesinde vakıf kurabiliyorlarmı?ve ambalaj atıklarını bir firmayla sözleşme yapmak yerine belediye kendisi toplamak isterse ne gibi bir yol izlemek gerekir bu konularla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Iyi çalışmalar..
 
nüfusu 7000 olan bir ilçe belediyesi çevre mühendisi çalıştırabilir dimi arkadaşlar. arıtması yok ama çevre belediyelerle birlik kurulmuş düzenli depolama ve sonra ayrıştırma yapılacak. bu belediyede atık yönetimi konusunda çalışabilirmiyim bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
@Neslihan Öztürk
Vakıf hakkında tam bir bilgim yok lakin ambalaj atıklarını belediye kendi toplar fakat toplana alanını gösterip o alanla ilgili çevre izin başvurusu başlatması gerekiyor diye biliyorum yanlış yönlendirme olsun istemem kesin bilgiyi il çevre ve şehircilikten öğrenebilirsiniz
iyi çalışmalar..
 
@Neslihan Öztürk

Belediyeler kendi bünyesinde vakıf kurabiliyor. hatta belediye başkanları vakıf başkanı gibi hareket edebiliyor, en azından bizim belediyemizde böyle. ambalaj atıkları konusunda ise kendisi toplayabilir lakin biriktirip ilgili yerlere teslim edebilir. toplama işlemini firmaya vermek belediye nin kolayına geldiği için tercih ediliyor dye biliyorum. ama bunun için il çevre ve şehirciilik müdürlüğü ile iletişime geçmelisiniz.
 
Belediyede çevre mühendisi. İçme suyu arıtma tesisleri, atıksu arıtma tesisleri, katı atık bertaraf ve geri dönüşüm tesisleri, şehir gürültü kirliliği, şehir hava kirliliği. Kısaca özetlemek gerekirse ''çevre mühendisi=belediye mühendisi''
 
Arkadaşlar merhaba.
Belediyeye ait bir atıksu arıtma tesisine alınacak geçici faaliyet belgesi başvurusunda diğer tesislerde olduğu gibi ortak gfb belgeleri isteniyor mu? Veya hangi belgelerle başvuruda bulunabiliyoruz?
 
Pınarcım merhaba:) Belediyeye ait atıksu arıtma tesisi için belgeler diğer tesislerle aynı. Kapasite raporu ve ticaret sicil gazetesi için muafiyet yazısı alınabiliyor diğer tesislerden farklı olarak.
 
Kapasite raporu için Ege Bölge Sanayi Odasından, ticaret sicil için de Ticaret Odasından alabilirsin yazıları diye tahmin ediyorum. Ben ilçede olduğum için ikisini de ticaret odasından alabilmiştim.
 
Yapılacak çok şey var ;) Öncelikle senden önce büyük ihtimal çevre adına çok fazla çalışma yapılmamıştır ama genede neler yapılmış bir araştır. Kendine ayrı ayrı hava kirliliği, içme suyu, atıksu, atıklar vs. klasörler hazırla (ilk böyle başlamıştım ve çoğunun içleri bomboştu:) ). Ve klişe bir tavsiyede olsa da yönetmelikleri oku. Eğer Atıklarla ilgili il ve ilçelerle birlik çatısı altındaysanız, birliği arayıp atık yönetim planınızı isteyin ve neler yapılmış yapılacak onları okuyun. Eğer birliğe bağlı değilseniz öncelikle Lisanslı firmalarla irtibat kurun, protokol imzalayın, okulları gezin ambalaj atıklarını atık pilleri nasıl toplanılacağıyla ilgili bilgiler verin, tıbbi atıklar için hastanelerle irtibat kurun (tabi bunlar uzun bir süreçte gerçekleşiyor). Hava kirliliğiyle ilgili şikayet varsa ilçedeki kömür kazanlı apartmanları zabıtayla birlikte gezin ve talimatname dağıtın ateşçi belgesi var mı yok mu bakın. Çoğu yakıcının belgesi oluyor ama yakma bilgileri zamanla zayıflıyor talimatnamelerle bu bilgileri pekiştirisiniz. (böyle birşeye kalkışırsanız bizdeki örnek tutanak ve talimatı gönderirim) Atıksuyla ilgili neler yapılıyor analizler alınıyor mu onları takip edin, bizde ayda bir 2 saatlik numune alınır mesala. Gelen numune sonuçları çevre bilgi sistemindeki atıksu bilgi sistemine işleniyor. İçme suyu arıtma tesisi nasıl işliyor ne gibi şikayeteler var ve değerleri uygunsuzsa ne gibi önlemler alıcağını araştır. Belediyeye ait arıtma tesisisnin varsa asfalt plentin, kum elemenin vb işletmelerin çevre izni alınmış mı? Alınmadıysa hemen çalışmalara başlayın almak için geç olmuş olacak ama hiç olmamasından iyidir. Ve en vurucu nokta ve başkanların en çok sevdiği bölüm projeler hazırla. Çevre ve şehircilik bakanlığının, bağlı olduğun bölgenin kalkınma ajansının duyurularını hep takip et ve nakli yardım için projler gönder. Sonra projen kabul görüp para geldiğinde gör sen takdiri :) Anlattıklarım geneldi ilçedeki eksikliklere göre daha da genişleyebiliyor işler tabi, hele bide çevre adına sorunlu bir ilçedeysen işte o zman iş gelir bulur seni..
 
Üst