belediyelerin ambalaj atığı toplama/toplatma yükümlülüğü

Üyeler Görebilir
belediyelerin ambalaj atığı toplama çalışmaları ile ilgili bilgisi olan var mı. her türlü ambalaj atığını her belediye almıyor sanırım ama her belediye toplatmak için mücavir alanı içerisindeki yerlere yol gösteriyor mu?

Üyeler Görebilir
Cevap: belediyelerin ambalaj atığı toplama/toplatma yükümlülüğü

hangi ambalaj atıklarını vermek istiyorsunuz ve bir fabrika mı verecek atıklarını?

Belediyeler yönetim planları kapsamında her türlü ambalaj atığını toplamak zorundalar fakat bazı belediyelerde cam ambalajlar için birlikte yinetim planı yapılan TAT haricinde ek bir protokolle cam geridönüşüm yapan bir tesise yetki devri yapılarak cam ambalaj atıklarının bu firma tarafından toplanması sağlanıyor...

Üyeler Görebilir

yönetmeliğin eklerine baktım ancak sanırım bu tesisin ambalaj olarak gördüğümüz atıkları bu sınıfa girmiyor. tek kullanımlık çatal bıçakları bile ambalaj atığı sınıfına almıyor yönetmelik. bu tesis maden tesisi. anfo çuvalı(mazot ve gübre ile kirlenmiş), fitillerin plastik makaraları, kapsüllerin alüminyum folyo poşetleri, dinamit ambalajları(gliserin içeriyor). başka bir yerle irtibata geçmek gerekecek sanırım.

Üyeler Görebilir

dediğin ambalaj atıklarını kontamine olması sebebiyle almakta direniyor olabilir (firmalar kirli olduğu için pek almak istemez) eğer tehlikeli atık ile kontamine ise tehlikeli atık olarak vermeniz lazım, bunun için analiz yaptırabilirsiniz sonucunda tehlikesiz çıkarsa analiz raporunu gösterim verebilirsiniz...

Üyeler Görebilir

evet sanırım başka çare yok. teşekkür ederim.