Belgeleme acil

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ben işe başlayalı 3 ay oldu bidirimlerimi yaptım ama sanırım bide belgelendirme diye bir şey varmış onuda yapmak zorunda mıyım yani nasıl oluyor en son 2015te yapılmış.Yardımcı olursanız sevinirim .

Üyeler Görebilir
@tansu55 lisanslı tat ve lisanslı gdt siniz o zaman. sizin kendinize ait belgelendirme sorumluluğunuz yoktur. piyasaya süren ile çalıştınız mı? sözleşmeniz var mı?

Üyeler Görebilir
@Evrem Yeşil merhaba,
bizim tesisinde lisanslı tat ve lisanslı gdt mevcut. 2016 yılına big bag çuval alınmış. Ek 5 Piyasaya Süren Beyanı yapacağım. Konuya vakıf olmadığım için soruyorum çuvalları aldığımız yerle sözleşme mi yapmalıyız. Belgelendirme yükümlülüğüm oluyor mu bu durumda?

Üyeler Görebilir
@g_kılıc lisanslı tattan giriş yapmanız gerekiyor. ek 5 beyanı neden yaptığınızı tam anlayamadım.
ambalaj atığı pp gibi malzeme aldıysanız ve bunu geri dönüştürebiliyorsanız ek 7 ve ek8 den işlem yapmanız gerekiyor. aldığınız firmanın lisans durumu gibi kriterleride bilmeniz gerekiyor ona göre işlem yapmanız gerkiyor. eğer siz bu malzemeleri piyasaya sürüyorsanız sürdüğünüz malzemeleri işlemeniz gerekiyor ek 5e .

Üyeler Görebilir
@g_kılıc
Merhaba, eğer aldığınız çuval atık ise sadece ek 7 sistemine beyan yapmanız gerekir. Piyasaya süren bir ambalaj malzemesini alıp ürünü sararak müşteriye satmaktir. Siz bigbag çuvalıni ürün doldurmada kullanacaksanız bu atık değildir. Aslında bazı lisansli firmalar ek 5 beyanı yapıyor bazısı yapmıyor. Çünkü verdikleri çuvalı tekrar alıyorlar.