• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

belgelendirme 2020

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba,
2020 yılında belgelendirme işlemi olacak mıdır?
 
evet öyle söyleniyor. Fakat konuşmalarımızda yayınlanan bir tebliğ veya yönetmelik yok . sözle iş yapılamaz deniyor ama bir belirsizlik var.
2020 de 2019 yılı işlemleri olabilir ama 2020 yılı işlemleri için kalkabilir.
bir yıl geriden işlem yapılıyor ya. Bakalım zaman ne gösterecek
 
Bakan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar net bir dille ''2020 ocak ayı itibariyle belgelendirme saçmalığı bitmiştir'' gibi bir konuşma yaptı. yk lar eğer devam etmek isterlerse çevre ve sıfır atık konularında eğitim verme faaliyetiyle devam edebilirler gibi bir açıklamayı da sözlerine ekledi.
 
@Gülay şimdi belediyeler tatlara teklif götürecek bizim bölgelerimizi toplayın lütfen diye. ama ilk defa başımıza işi bilen, gören, bakan ve yardımcısı geldi. çok geç kalınmış bir şey bu. kimler neydi ne oldu. şimdi er meydanı. şimdi kim ne iş yapıyor belli olacak. yakını belediye başkanı olan, temizlik işleri müdürü olan malı götürüyordu gariban tatçı garibanlığı devam..
 
bu belgelendirmede söylenen depozito uygulamasında %100 olacağı yanı kağıtta %54 plastıkte %54 değil tamamının ödeneceği ?‍♂️. Şuanda bildiğim kadarıyla net bir şey yok
 
belgelendirmeler devam edecek fakat isim artık ambalaj atık belgelendirme değil geri kazanım katılım payı olacak
mart ayında yayımlanan kanunu ek 11 12 13. maddelerinde mevcut konu açıklandı ekli listesinde de gerş kazanım katılım payı ücretleri yer almakta.
tat firmalarının durumu henüz net değil ama ambalajları toplanmaya devam edecekler bence daha da çok rant dönecek.
çünkü artık devlet tek elden yapacak bu işlemleri belediye ve tat arasında ki ücretlenmeleri göreceğiz.
ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih ve söylem yok güya bu yıl mayıs-haziran aylarında başlayacaktı fakat henüz start verilmedi.
ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği yılbaşında bir revizeye uğratılarak süreç başlayabilir bence.
 
yk lar aradan çıkarılmış o zaman sadece, tatlara da bir ayarlama yapılsa keşke, neler dönüyor, yapılıyor herkesin malumu.
 
tabi gülay hanım yk ların hepsi aradan çıkartıldı artık devletin kendisi tek elden yönetecek sistemi ve geri kazanım katılım payı ödeme miktarları yükselecek şu an piyasanın bundan haberdar olduğunu sanmıyorum ama yk lara 4-5 bin tl ödemeyen firmalar devlete 20-25 bin tl ödemek zorunda kalacaklar ve erteleme yada ödememe gibi bir lüksleri olmayacak çünkü ödeme işlemleri piyasaya süren firmaların bağlı bulunduğu vergi daireleri aracılığı ile yapılacak,ödeme yapılmadığı takdirde de vergi dairelerinin icra yetkisini kullanma yetkileri de devreye girebilir.Aslında çok daha zor zamanlar bekliyor galiba piyasaya sürenleri,
tat firmalarına da gelecek olursak artık belgelendirme ücretlerini yk lardan alamayacaklar fakat bununla ilgili bir düzenleme geleceğini düşünüyorum.
belediyelerden yada hazine ve maliye bakanlığının geri kazanım katılım payı adı altında topladığı paralardan(toplanan paraların henüz nasıl kullanılacağı yada nereye aktarılacağı açıklanmamıştır) bir pay alabilirler(bir umut) ama tat firmalarının ilacı olan ayni destekleri artık unutmak gerekecek,ayni desteğin kesilmesiyle beraber belediyelerin ihale tutarlarında ki rakamlarda düşüş gösterecektir.
 
@Hüseyin Can Ceylan tat lar belediyelerle anlaşmaktan kaçınacaklardır. Sokak toplayıcıları, maliyet/fayda gibi etkenler düşünülünce umarım geri kazanım sekteye uğramaz.
 
@Gülay bence anlaşmaktan kaçınamazlar belediye sınırları içerisinde kalan alanlarda toplama yapmak istiyorlar ise mutlaka anlaşmak zorunda kalacaklar,aslında şuan yaptığımız konuşmaların hepsi ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği revizesine bağlı.
benim geçmiş mesajlarım 2019 yılı mart ayında yayımlanan çevre kanunu üzerine olan bir konuşmaydı.
mevcut yönetmeliğin mutlaka değişmesi,revizesi gerekiyor yoksa bakanlığın kanunu ve yine aynı bakanlığın yönetmeliği şu an da ters düşmüş vaziyette.
geri kazanım konusunun sekteye uğrayacağını sanmıyorum çünkü karşılıklı fayda ilişkileri yüksek seviyelerde.(belediye ve tat arasında)
geri kazanım katılım payları belediyelere bölüştürülürse tat lar bu sayede yine geri kazanım katılım paylarından pay alabilirler.
ama şayet bölüştürülmezse bu sefer belediyeler kendi toplama firmalarını kurar kendileri yürütürler ve belediye bütçesine ek bir gelir kaynağı olabilir.
 
Merhaba , Biz de yıllardır TAT firmasıyız bilen bilir , Belediye Anlaşma zorunluluğu bittiği gün çıktık Belediyeden , öyle belgelendirmeden de para mara kazanamadık çünkü her şeyi kuralına göre yaptık, haksız kazançlar elbette olmuştur ama işini layıkı ile yapan TAT ler yine mağdurdur , çünkü zaten onca yatırım yapılmış üzerine bir de değişen yönetmeliklerle Geri Kazanımcılar parlatılmıştır .Geri Dönüşümcüler her yerden atık alabilir konuma getirildi ; Yani Belgelendirme olayı TAT ların lehine olsa bunun neresi kötü , belgelendirme desteği olacak ki Toplama çalışması aktif yapılabilsin . Para kazanıyor olsaydık biz de Belediye ile çalışmaya devam ederdik neticede ticari bir kuruluşuz...
 
Üst