• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

belgelendirme 2020

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba,
2020 yılında belgelendirme işlemi olacak mıdır?
 
gülin hanım merhabalar zaten yakın zamanda tat diye birşey kalmayacak. tamamen gdt doğru bir yönelim var tat basamağı bitmek üzere. sizde tat kuruluşu olarak gdt doğru hazırlık yapsanız veya yapıyorsanız çok iyi olur. sizde duyuyorsunuzdur ki lisansı bitmek üzere olan fakat lisans yenileme sürecini başlatmayan tat firma sayısı gün geçtikçe artıyor.
 
gülin hanım firma ismi nedir acaba?
belgelendirme ücretlerinden dolayı yakınmanızı ve şikayetlerinizi anlıyorum,detaylı olarak biliyorum içeriğini bende 3 yıl bir yk da uzman olarak görev yaptım.Atık ithalatı konusunda gerçekten yüzde olarak çok yüselme var iç piyasa da ki ambalajların ne olacağı ile ilgili çözüm ve öneri yok ne yazık ki.
ama bana kalırsa belediyelerle çalışmak için erkenden vazgeçmeyin mevcut yönetmelikler revizeye uğradığında belkide avantajlı bir hale gelebilir bu durum hem tat hem gdt lisanslı bir firma için.
 
merhaba arkadaslar konu dışında bir sorum olacak atık getırme merkezı teblıgı son A.A.K.Yönetmeliği ile geçerliliğini yitirdi mi. Atık getırme merkezı kuran beledıye sınırları ıcerısındekı avm satıs noktaları marketler oncesınde atıklarını munferıt lısanslı tat fırmalarına satıs yapabılıyordu. yenı yonetmelıkle atık getırme merkezı kuran beledıye sınırları ıcerısındekı bu ambalaj atık uretıcılerı de beledıye toplama sıstemıne verme zorunlugu varmıdır ?
 
Açıklama yapılması ile resmi yazı ile açıklanması ile çok fark yok mu? Şahsi düşüncem tabi.. Hak edilmeyen belgeleri hoş görmediğimi belirtmek isterim
 
Benim anladığım Aliye değil Veliye vereceksin ama bu ücreti ödeyeceksin, eskiden alternatifin varken ( -ki asla eski sistemi savunmak istemiyorum) şimdi tek elden vereceksin.
unutun o devri derken de Aliye vermeyi unutun, artık Veliye vereceksiniz diyor (: tabii benim anladığım
 
verilen bişe yokki hocam? tabi siz piyasa süren degilseniz? tat için konuşmak gerekirse artık topladıgını satacaksın paranı kazanacaksın. kurtarmıyorsa bırakacaksın demek istemiş sn bakanım
 
@kkm bence yetkilendirilmiş kuruluş da bitti , biz TAT olarak zaten belediye ile çalışmıyorduk , bu bizi etkilemez.. ama belediyeler artık nasıl toplama yaptıracak TAT lara , bu durumda kendi kuracak tesisi toplayacak ? Ya da kurup işletilmesini ihale edecek ..
 
@Gülin Ç. aslında orada şöyle bişey ortaya çıkacak; bakanlığa göre belediye sınırları içinde ambalaj atıklarını evsel atıkları vs. ''belediye' toplamakla yükümlü. Bakanlık, ahmet tat firması mehmet tat firması bilmez, tanımaz, muhatap ta almaz. tatlar kurtarmıyor diye ihalelere girmeyip geri çekildiğinde ve bu sebepten şikayetler olduğunda aksaklık olduğunda belediyeyi bilir. şikayetlerle birlikte yukarıdan gelen baskı sonucu belediye 'mecbur'' taşare etmeye çalışacak. ve işler tam tersine dönecek. tat firması bu sefer masaya oturduğunda ben bu işi yapamam para kazanamam. sen belediye olarak bana nasıl bir yardımda bulunacaksın? diyecek. demeli. desinler artık. :) (tabi yine bazı firmalar çıkacak hesap kitap yapmadan ufak ücretlerle ihale almak isteyip, alıp beceremeyip işçilerin maaşını ödeyemeyecek duruma gelecekler.)
 
Üst