Belgelendirme hakkında her şey

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba,

Belediye ile anlaşmalı bir tat firmasında çalısıyorum meslekte yeniyim. firmamız çevko ile anlaşmalı olarak çalısıyor. Belgelendırme yaparken nelere dıkkat edılıyor ornegın karton tonajı için belgelendırme yaparken %40 kısmı hesaba katılıyor mantıgı tam olarak nedir bunun bir sıralaması varmıdır yardımcı olabilirseniz çok sevınırım

Üyeler Görebilir
Benden oncekı çevre muh çıkıs faturtalarında karton için %40lık kısmı belgelendırıyordu mantıgı nerden gelıyor tam oturmadı bende gerı kalan kısım stok olarak gosterılebılır mı gülay hanım?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar bu belgelendirme olayı her tat için geçerli mi? biz ambalaj atığı toplama ayırma tesisiyiz belediye ile anlaşmamız yok belgelendirme yapmamız gerekiyor mu?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar , Malzemeye göre yıllık geri kazanım hedefleri (%) vardır ve bu duruma göre her sene yüzde kaçını geri dönüştürmek ve kaçını belgelemek zorunda olduğumuzu bu hedeflerden alıyoruz. AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ madde 17 ye bakınız.

Üyeler Görebilir
Eşdeğer nufus hesabı yapmıştır. yaklaşık her ay aynı miktar toplanıyorsa belediye onaylı miktara denk gelen o kadardır.

Üyeler Görebilir
aktarma makbuzları 8c faturalarına göre mi doldurulur örn:bir 8c faturası 20 ton ise giren ambar makbuzu yani 7c den 8b ye gelen aktarım makbuzu 20 ton mu olmalıdır.Mantığı nedir?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar;
Piyasaya süren ek-5 ambalaj bildirimi yaparken bir firmamın bildirimini önceki danışman
Ek5-B2 Bir Önceki Yıl Piyasaya Sürülen Ve Geri Kazanım/Bertarafı Bu Yönetmelik Kapsamı Dışında Yapılacak Ambalajların Toplam Miktarı (kg)

kısmından yapmış. Bu kısımdan yapınca belgelendirme yükümlülüğü (bildirim 3000 kg üzeri olmasına rağmen) çıkmıyor. Bu işin aslı astarı nedir?

Üyeler Görebilir
@Hasan ARIKAN

Örnek veriyorum;

Siz tehlikeli kimyasal ürün üretiyorsunuz ve bu kimyasalları varillere koyup piyasaya sürüyorsunuz. Bu durumda EK5 - B2 kapsamında beyan yapılır ve bu atıklar tehlikeli 150110 olarak adledildiği için yönetmelik kapsamı dışında tehlikeli atık geri kazanım firmalarında işlem görür. Bu sebepten ambalaj yönetmeliği kapsamında toplanmayacağı için 3000 kg üstünde de olsa altında da olsa geri toplatma yükümlülüğü yoktur.

Sizin durumunuza gelince eğer yukardaki tanım size uyuyor ise sorun yok. Ancak uymuyor ise önceki danışmana neden böyle veri girişi yapıldığı hususunda sorunuzu sorarsınız.

Üyeler Görebilir
@Arif Öztürk Firma tehlikeli kimyasal ürün üretiyor, demekki o sebepten dolayı EK5-B2 kapsamında beyan yapıldı. Bende bundan sonra beyanımı oradan yapayım. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Forumda daha önce gıda firmalarının da b2 den beyan yapacağını okumuştum. Yanılıyor muyum?

Üyeler Görebilir
@Hasan ARIKAN

B2 den sadece kimyasalla temasta bulunan ambalajların beyanı yapılır. Eğer kontaminasyon yoksa normal yapılır. Gıda firmalarının b2 den beyan yapması pek olası değil gibi. Çünkü gıda ürünün tehlikeli olması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Üyeler Görebilir
Merhaba, ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışmaktayım. Bağlı bulunduğumuz organize sanayi yönetim binasından aylık olarak yaklaşık 10 kg kağıt 5 kg naylon çıkmakta ve sıfır atık dahilinde bunları bedelsiz olarak almaktayız. Bunun için bizden belge düzenlememizi istediler alındığına dair ama bu şekilde bi belge yok elimizde. Nasıl yapabiliriz fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca bunu ambalaj atığı bilgi sistemine de yükleyeceğiz tabiki

Üyeler Görebilir
Bi kantar fişi veya irsaliye şekinde bir belge verebilirsiniz. Üzerine bedelsiz olarak fatura edilmeyecektir gibi bir ibare ekleyebilirsiniz.