• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bildirim ve Beyan

yasın burak akbas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2016
Şehir
Bursa
Firma
N ÇEVRE GERİ DÖNÜŞÜM
Arkadaşlar merhaba ; ilk defa bildirim beyan için mobilya üreten fırmalarımın beyanlarını yapmak istiyorum nasıl bi yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevirim.
Bir diğer sorum da şu : muaf bi firma el değiştirdi ve yeni sahipleri var tekrar güncelleme yapılması mı gerekiyor yoksa çed atıksu yazısı ve uygunluk en baştan alınması mı gerekiyor.
Teşekkür ederim.
 
Öncelikle Merhaba,

Size beyanların nasıl yapılması gerektiği ile ilgili dokümanları paylaşıyorum. Bir de Cem üstadın "Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar başlığı altında hazırlamış olduğu bilgiler yer almaktadır. Bunları okursanız size yol gösterecektir.

Çevre Eğitim Videoları...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Çevre Mühendisi/Danışmanı Bir Tesiste Adım Adım Ne Yapar?

Diğer sorunuza gelecek olursak; eğer firmanın sahibi ve unvanı değişti ise bütün belgelerinizi güncellemeniz gerekmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • MOTAT VE TABS BEYANI İŞLEMLERİ (2).pdf
    122 KB · Görüntüleme: 18
  • TABS VE KDS SİSTEMİ.pptx
    989.3 KB · Görüntüleme: 16
Ambalaj beyanları için geçen sene yükümlülüğümüzü yetkilendirilmiş kuruluşlardan biri ile yapmıştık ancak sözleşmemiz sistemde yüklü olmasına rağmen yükümlülüğümüz kalkmamış görünüyor. Bunun için ne yapmamız gerekiyor
 
Bir şey yapmanıza gerek yok. Sistem hatalı, otomatik düşmüyor bazen. Siz bu sene için yapmaya devam edeceksiniz.
 
@Cem Yılmaz sanırım çok rastlanan bir durum anladığım kadarıyla, bu sene için beyan yapmaya devam ediyorum ama, yükümlülük miktarı orada kalınca sorun olmaz mı acaba, sonradan mı otomatik düşecek, bunun için bir şey yapmış olmak adına ve bakanlıkta ki yetkili kişinin sorunu anlatabileceğim bir e-posta adresi falan var mı. Bağlı olduğum direktörde ekranı gördüğü için bu işle ilgili ne yaptın sorusuna cevap olması açısından da istiyorumaslında :(
 
İçiniz rahat edecekse ambalaj.atik@csb.gov.tr adresine mail atın. Ama cevap gelmeyebilir :) Son 4 yıldır aynı sorunu görüyorum. Denetim esnasında da yükümlülük bölümüne değil de, yaptığınız sözleşmelere bakıyor İl Müdürlükleri. Onlar da farkında sistemin çalışmadığının.
 
Yükümlülük miktarlarınız ile YK ile imzalamış olduğunuz sözleşmedeki miktarlar uyuşuyorsa sorun olmaz. @Cem Yılmaz söylediği gibi sistemde hata olabiliyor. Elinizde belge olduktan sonra sorun olmaz kanıtlayabilirsiniz.
 
Üst