Bilecik dkkr

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (cdec)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Herkese merhaba;
bilecik ili osmaneli ilçesinde bulunan bir firma için dkkr evrağı almam gerekiyor ama nereden ve nasıl almam gerekıyor, herhangı bır evrak listesi ya da basvuru sureci görmedim? su ve kanalizasyon idaresi bulunmuyor. ilgili belediye dkkr evrağı nedır bılmıyor. süreci nasıl yöneteceğim?

Üyeler Görebilir
Anonim (cdec)
Öncelikle BŞB olmadığı için Osmaneli'nin Belediye sınırlarında olup olmadığınız önemlidir, yok mücavir alan dışı olup burada kanalizasyon varsa ve Sanayi Bölgesi yok ise İl Özel İdareleri sorumludur. Onların Su ve Kanal Hizmet Daireleri mevcut. Ancak onlar verebilir yorumunu yapabilirim.

Osmaneli'nde OSB sınırları içindeyseniz OSB Yönetimi size yardımcı olabilir. OSB sınırları içinde kendilerine ait arıtma tesisi varsa onlar size belgeyi verir.

Lakin Belediye sınırları içerisinde olup Belediyenin kanalizasyon hattı varsa (Adamların arıtma tesisi bile var diye biliyorum) onların vermesi gerekir diye biliyorum evet onlarda böyle bir daire yok ise sorumluluğu Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi üstlenir. Nüfusa bağlı olarak bazı düzey Belediyelerinde (İlçelerde) dediğiniz gibi İdare veya Müdürlük mevzuat gereği bulunmaz.

Açıkçası ben Büyükşehir sınırlarında hiç bulunmadığım için nasıl çözüm bulunur net cevap veremem ama mevzuatlar gereği Kurumlar belirttiğim gibi olup yanlışım varsa düzeltilir.

Saygılarımla.