Bireysel olarak çevre konusunda hizmet vermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (9293)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
merhaba herkese, bireysel olarak çevre danışmanlığı gibi hizmet vermek istiyorum.
Danışmanlık ileride kurarım büyütürüm durumu ama şu an ortak bulamıyorum ve pek sermayem yok.
bu konuda bireysel olarak davranabilir miyim?
16 yıllık tecrübem var çevre mühendisliği konusunda.

Üyeler Görebilir
Anonim (9293)

Sayın Cem Yılmaz'ın cevabı doğru ama diğer meslektaşımızın alay ettiği kadar da gülünç bir soru değil.

Bizim anladığımız şekilde firmaların Çevre Kanunu dolayısıyla yükümlülüklerine katkı sağladığımız danışmanlık türünde serbest davranamıyoruz. Bakanlık serbest çalışmayı tanımıyor. Çevre Görevlisi denilen tanım bundan var. Belgesi olan kişi ya danışmanlık firması bünyesinde ya çevre yönetim birimi içinde çalışabilir (Burada sıfır atık statüsü dolayısıyla memur statüsünde de olmak mesela Belediye mümkün) Üçüncü ihtimal danışmanlık firmasını sizin kurmanız zaten yasa gereği %50 ve üzeri Çevre Görevlisi hisseli olması lazım onda da tek başınıza değil belirli sayıda kişi olmalı. Belirli bir sermayeniz de olmalı (Ltd Şti. 50 Bin, A.Ş 250 Bin) normalde daha fazla sermaye lazım.

Mevcutta atıksu sorunlarına vs. çözüm arayan firmalara arıtma sistemi satan falan olabilirsiniz. Şirket kurar, danışmanlık hizmeti verirsiniz bu konudaki yasal çerçeveyi (ÇMO) tartışırız.

Akademisyen olsaydınız doğrudan bireysel demeyelim ama "danışmanlık, dışardan bağımsız hizmet" verme imkanınız mevcut.

ÇED olayını kapsayan ÇMO'nun bu konuda Yönergesi mevcut Yönetmelik fi tarihinden kalma, ÇED'de bile güncelde Danışmanlık Firması bünyesi gerekiyor diye biliyorum. Ben ayrıca Çevresel Gürültü kapsamında A-B1 Yetki Belgelerine de sahibim ben bile bireysel davranamadığım için işsizim.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!