Boru saç fabrikası atıkları

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar malum yıl sonu yaklaşıyor ve herkes de bir atık çıkışı yapma çabası var. Bulunduğum ilde boyuna dikişli boru üreten bir fabrika var. Tam olarak doğru atık beyanında bulunabilmek için hangi atıklara çıkış yapmak gerekir. Bu tarz bir fabrikanız varsa çıkan atık kodlanırını paylaşırsanız sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
@Erhan AKKUŞ
kısımları anlamadım, birikmiş atıklarınızın fotosunu çekip buraya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.:)
 
Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk
Atık çıkışı yapma çabası ; Elimizde bir atık var 1 yıl boyunca geri kazanım tesisine vermedik şimdi verelim anlamında :) . Tam olarak doğru atık beyanında bulunabilmek için hangi atıklara çıkış yapmak gerekir; demek istediğim bir boru fabrikasından ne tür tehlikeli atıklar çıkıyor. Örneğin varili tankı çıkıyordu onları hallettik başka ne atığı çıkar. onları soruyorum.
anlatamadıysam gene sorun :))
 
Üyeler Görebilir
Erhan Bey,

15 02 02 Kontamine atığınız çıkar, florasanınız çıkar, toner-kartuş çıkar, boyama işlemi de yapılıyorsa boya dış ambalajları da çıkar...

Kolay gelsin
 
Üyeler Görebilir
Teşekkürler oğuz bey, Bunun dışında büküm işlemi sırasında metal tozlar çıkıyor buda bor yağıyla karışıyor. Böle çamur gibi bor yağı bulaşmış demir tozu karışımı olan bir çamur oluşuyor. Bunun Atık kodu nedir? biliyor musunuz. ?
 
Üyeler Görebilir
Erhan Bey,

Metal tozları ağırlıkta ve çamur haline gelecek kadar bor yağı bulaşmışsa 12 01 20 koduyla çıkış yapabilirsiniz. Tam tersi olarak bor yağının dibinde (IBC, Varil v.b.) tortu şeklinde metal tozları birikmişse 12 01 09 koduyla bor yağı olarak çıkışını yapmanız mümkün.

Bununla beraber atığın bulunduğu ambalajda belirgin oranda metal tozu ve bor yağı varsa (Yarı yarıya, üçte bir oranda gibi) Size tavsiye kaba bir filtrasyonla her iki atığı ayrıştırmanız ve yukarıdaki kodlarda çıkış yapmanız daha doğru olacaktır. En azından ben bu atıklara talip olsaydım bunu firmadan rica ederim :)

Şu anda sadece olasılık üzerine yazıyorum ancak atığın resmi falan varsa farklı fikirlerde çıkabilir diye düşünüyorum. Eğer firma İzmit-Edirne aralığındaki bir bölgedeyse malzemeyi görmek için uğrayabilirim.

İyi haftalar dilerim.

Kolay gelsin
 
Üyeler Görebilir
Mjora Atık bor yağlarının yağ geri kazanım tesislerinde 12 01 09 koduyla kabul edilmesi bildiğim kadarıyla yasaklandı, bu sebeple R12 koduyla ya da D10 koduyla kabul edebilecek bir tesise çıkarmanız gerekecektir.

Dilerseniz konuyla ilgili olarak sizlere yardımcı olabilirim.

İyi haftalar dilerim

Saygılarımla
 
Üyeler Görebilir
@Erhan AKKUŞ
12 01 14 Tehlikeli maddeler içeren işleme çamurları (Metalik çamur) 12 01 20 koduyla bu atığı kimse işleyemez çünkü metal talaşı değil. Öte yandan bor yağı olarak çıkış yaptığınızda da bertaf işlemi bu haliyle oldukça zordur. Atığınız için en doğrusu metalik çamur olarak değerlendirilmesidir.
 
Üst