• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed süreci

Yonca ÖZBAYRAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Şubat 2018
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhaba, çed raporu hangi tesisler icin gereklidir veya hangi tesisler bundan muaftır. Ayrıca halkın düsüncesi ced icin neden onemlidir. Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
 
Merhaba,

İlgili yönetmelik şudur:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yönetmeliğin EK - 1 Listesinde ve EK - 2 listesinde olanlar için Proje Tanıtım Dosyası hazırlanmak zorundadır. EK - 1 Kapsamında olanlarınki onaylandığında ÇED OLUMLU, EK - 2 Kapsamında olanlar onaylandığında ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR belgesi elde edilir. Her iki kapsamda da yer almıyorsa; İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılarak ÇED KAPSAM DIŞI görüşü alınır.

Halkın düşüncesi tabi ki önemlidir. Proje, yapılacağı bölgede yaşayan halkı birebir ilgilendirir. Halktan gelecek yapıcı eleştirilerin de değerlendirilmeye alınması ve gerekirse Nihai Proje Tanıtım Dosyası hazırlanmadan önce PTD'nin revize edilmesi gerekmektedir.
 
Peki sizin üsluba ne demeli ? Bir konu hakkında Cem beyin fikrini alıcaktım sadece . Dalga geçmenizi gerektirecek bir durum yok .
 
@Sim

Genellikle Kapasite Raporu, Ticaret Sicil Gazetesi, varsa atıksu kanal bağlantı izni ve taahhütname asıl evraklardır. Bununla birlikte her ilde Çed Başvuru Formu bulunmaktadır. İl Müdürlüğü sitesinden indirip onu da doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formu içerisinde İş Akışınızı ve atıklarınızı anlatmanızı isteyecektir sizden.
 
Çok teşekkür ederim .Şöyle bir sorunla karşılaştım . Kapasite raporunda miktar ton cinsinden ve benden metreküp olarak istediler. Bunu kendim çevirip yazmam sıkıntı yaratır mı ?
 
@Sim

Rica ederim. Faaliyetiniz nedir? Mesela bende tuğla üretimi yapan tesis var. m³ olarak üretim kısmına yazılmış. Ancak hesaplama bölümünde 1 m³ tuğlanın kaç tuğladan oluştuğu ve kaç KG olduğu bilgisi de var. Eğer böyle bilgi varsa sorun yaşamazsınız. Dönüşümü kendiniz yapacaksanız, bununla ilgili hesaplamaları isteyebilirler. Boş bir dosyaya hesaplamalarınızı bilgisayar ortamında yazıp çıktısını alarak, kapasite raporunun arkasına ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Faaliyet tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri kazanım . Çed formunda da kapasite bilgisi ton olarak yazıldı fakat eksiklik verdiler metreküp olması için . Memura çevirip yazabilir miyim diye sorduğumda olur dedi ama tamda emin olamadım .
 
@Sim

Memur olur dediyse şansınızı deneyin gitsin. Geçen sene bununla ilgili konu açılmıştı sanırım, yönetmelikte m³ olarak ibareler geçtiğinden, sizden de o nedenle istiyorlardır. Mesela şu konuda arkadaşlarımız bahsetmişler, bir göz atmanızı öneririm.

Link: Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 2017
 
@Cem Yılmaz
Cem üstadımın affına sığınarak yazıyorum. Ambalaj atığı ve tehlikesiz atık alan firmalar kapasite raporunu m3 cinsinden düzenlemesi gerekmektedir. İl çevre müdürlüğü yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili yazı yayınlamıştı. Kapasite raporunuzda ton yazıyorsa m3 cinsinden revize ettirmeniz gerekmektedir.
 
Üst