• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi hk.

Nagihan Tokatlı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Şubat 2010
merhaba arkadaslar

omü çevre mühendisliği mezunuyum.bir sorum olacak cvp veririseniz sevinirim çevre göevlisi olabilmememiz için deneyim gerekiyormu acaba?

teşekkürler.
 
Hayır en ufak bi deneyim gerekmiyor.. Zaten yeni çıkan bir alan vede Çevre Mühendisliği dışı kişilerde giriyor malesef.. Bakanlığın açtığı 2 haftalık bir eğitim ve sonrasında bir sınav ile Çevre Görevlisi Ünvanını alıyorsun..
 
olur mu arkadaşlar bu çevre görevlisi olmak için 2 yıl mesleki alanda çalışmış olduğunu ispatlayacaksın ben mi yanlış biliyorum 2 yıl deneyimm yazıyordu
 
Yönetmelik ilk çıktığında bu polemik varmış. 2 yıllık tecrübe gerekiyor diyorlardı. Ben de hiç görmedim onu ama şu an yok öyle bir şey. Sadece danışmanlık şirketlerinde Çevre Görevlisi ünvanı ile çalışacaksanız 2 yıllık tecrübe gerekiyor. Tesislerde Çevre Görevlisi olarak çalışmak veya Çevre Yönetim Birimi dahilinde çalışmak için böyle bir şart yok.
Sınava girenler var mı aramızda bugünkü ? Yorumları merak ediyorum !
 
Yönetmelikte tecrübe ile ilgili herhangi bir ibare yer almıyor. fakat sonradan yayınlanan tebliğde 2 yıl tecrübe şartı geçti. ilginç ve kafa karıştırıcı.Tebliğin ilgili kısmı:
Çevre görevlisi adaylarında aranacak nitelikler
Madde 13 – (1) Çevre görevlisi eğitimi alacak kişilerde aranacak şartlar şunlardır.
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az dört yıllık yükseköğretim kurumlarının mühendislik, fizik, kimya, biyoloji veya veteriner hekimliği bölümlerinden mezun olmak,
c) Kamu kurumlarında veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az iki yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek,
ç) Yüz kızartıcı suçlardan hüküm almadığını sabıka kaydı ile belgelendirmek.
(2) Çevre görevlisi olmak isteyenler, yukarıda belirtilen bilgi ve belgelerle elektronik ortamda Bakanlığa müracaat ederler.
 
Çevre Görevlisi Eğitim Programında danışmanlık firmalarında çalışacaklar için 2 yıl deneyim şartı, koordinatör için 3 yıl deneyim şartı aranırken, fabrikalarda çalışacak çvre görevlilerinde deneyim şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Sanırım Yeni düzenlemeler yapılıyor.
 
@ufukhabib



Burada yazan çevre görevlisi eğitimi alacak olan kişiler için geçerli. Yani çevre mühendisliği bölümü dışından sınavla belge alanlar için.Çevre mühendisleri sınavsız belge alabiliyor.Yani bu madde çevre mühendisleri için geçerli değil.
 
@ufukhabib
eylem28


Burada yazan çevre görevlisi eğitimi alacak olan kişiler için geçerli. Yani çevre mühendisliği bölümü dışından sınavla belge alanlar için.Çevre mühendisleri sınavsız belge alabiliyor.Yani bu madde çevre mühendisleri için geçerli değil.
 
Hastanelerin bünyesinde Çevre Görevlisi bulundurma zorunluluğuna tek bir yönetmelikle ulaşamazsınız.. İlk olarak, ÇKAGİLHY Ek 1 ve Ek 2 listeleri incelenerek, tesisin Çevre İzni'ne tabi olup olmadığı tespit edilir; ÇKAGİLHY Ek 2 Madde 10.14; "Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar).*".... Herhangi bir saplık kuruluş 20 ve üzeri yatak kapasitesine sahipse, Çevre İzni'sürecinden geçmek zorundadır... Çevre Görevlisi çalıştırma zorunluluğu konusunda Çevre Denetimi Yönetmeliği'ne bakmak gerekir.
Çevre Denetimi Yönetmeliği, İkinci Bölüm
Denetime tabi tesisler veya faaliyetler
MADDE 5 – (1) Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan tesis veya faaliyetler çevre denetimi kapsamındadır.
Denetime tabi tesislerin veya faaliyetlerin yükümlülükleri
MADDE 6 – (1) Denetime tabi tesis veya faaliyetler;
a) Geçici 1 inci maddede belirtilen süreler içinde tesis veya faaliyetler, en az üç çevre görevlisinden oluşan çevre yönetim birimi kurmak ve/veya çevre görevlisi çalıştırmak veya Bakanlıkça yetkilendirilmiş firmalardan bu amaçla çevre yönetim hizmeti satın almakla,
yükümlüdür.
 
@Mehmet Zekai

çevre denetimi yönetmeliğine bakmaya gerek bile yok aslında.Çevre iznine tabi ise çevre iznine kim basvuru yapabiliyor?.(danışman firma ya da çevre görevlisi )
 
yönetmeliğe bakmaya gerek yok dğl... Çevre iznine danışman firma ya da çevre görevlisi başvuru yapabilirderken, zaten yönetmeliği konuşuyoruz...
 
Üst