Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Basın Açıklaması

64
13
Danışmanlık Şti.
Son günlerde yazılı ve görsel basında İstanbul’un hava kalitesi konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak; Ulusal Hava Kalitesi İzleme ağından elde edilen veriler ışığında İstanbul İli için yaptığımız değerlendirmede; İstanbul’da hava kirliliği problemi olduğundan bahsetmek mümkün değildir.

1990’lı yıllarda havası en kirli illerimizin başında yer alan İstanbul’da, özellikle ısınma amacıyla kullanılan yakıtın çok ciddi bir şekilde denetlenmesi ve doğalgazın yaygınlaştırılması ile hava kirliliği problemi büyük ölçüde ortadan kalkmış durumdadır.

İstanbul’da özellikle yakıt kalitesinin iyileştirilmesi ve doğalgazın yaygınlaştırılması sonucunda Kükürtdioksit konsantrasyonlarında azalma olmuş ve Avrupa Birliği direktiflerinde belirtilen yıllık sınır değerlerin altına düşülmüştür. Kükürtdioksit konsantrasyonları Avrupa Birliği Direktiflerinde belirtilen günlük 125 µg/m3 sınır değeri hiç aşmamış, yıllık 20 µg/m3 sınır değerin ise kış sezonlarında dahi altında kalınmıştır. 2015 yılı için, İstanbul geneli kükürtdioksit ortalaması 5 µg/m3 olarak gerçekleşmiştir. Bu değer AB sınır değerinin 4 kat altındadır.

Hava kalitesi açısından Bakanlık olarak hedefimiz, AB standartlarını sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız ve denetimlerimiz tüm hızıyla sürdürmekteyiz.

Kamuoyu bu tarz haberlere itibar ederek hava kalitesi konusunda paniğe kapılmamalıdır. Bu konuda halkımızı doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bağlantıyı görmek için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapın veya üye olun.

CMNet Okuru

23 Eyl 2015
4
192
158
yaa yaa tabii, her yer d.gaz olduğu için beylikdüzü civarı mis gibi kükürt kokuyor ;)

Nergis Öztürk

6 Ağu 2015
135
98
43
oz
Ankara Gölbaşı'ndaki kirliliğin kaynağı nedir acaba

Melih Coşar

Yönetim Grubu
3 Tem 2010
268
Şehir
Ankara
.
Ölçüm cihazlarının yerleri de önemli bence.

KS
S

S.U.

17 Ara 2015