• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çıkış suyunda cod düşmüşken, i̇letkenlik yüksek ?

Çağlar B.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Nisan 2019
Firma
yok
450 m3 kapasiteli bir ATT'de kimyasal arıtım öncesi COD 2400 ppm, ph 7 ,iletkenlik 4800 us iken tesis çıkışı COD 400 ppm, ph 7,5 ,iletkenlik 6000 us bu nasıl mümkün acaba sorun nerede sizce ?
 
KOİ'yi organik karbonlu içerik yükseltir. 0(sıfır) KOİ ve aynı zamanda çok yüksek iletkenlik mümkün.

Örnek: Bir tesis düşünelim. Saf su kullanıyor ve o suya deli gibi saf cıva karışıyor. Bu cıvalı su atık su arıtma tesisine gidiyor. Başka bir atık su yok diyelim. O suyun KOİ'si sıfırdır. Ancak cıva içerir, zehirlidir, zararlıdır.

Bu örneğe göre bir atık suya suda iyonlaşan bir madde giriyor ve o madde organik karbon içermiyorsa KOİ olarak tespit edemezsiniz ama iletkenliği yükseltir. Sizin yaşadığınız durum da tam olarak budur.

Not: Arıtma tesislerinde girişteki iletkenlik çıkıştaki iletkenlikten düşük olabilir. Bu çok sık rastlanan bir durumdur. Kullanılan kimyasallar ya da reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan iyonlar iletkenliği artırır.
 
Üst