• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

CivilStorm Tanıtım

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
CIVILSTORM

Dinamik Yağmursuyu Modellemesi ve Analizleri

CivilStorm yağmursuyu sistemlerininin yönetimi, analizi ve tasarımı için hidrolik ve hidrolijik modelleme çözümleri sunan gelişmiş bir programdır. Mühendislerin karmaşık alan projeleri ve belediyelerin büyük ölçekli yağmursuyu sistemleri yönetimlerinde CivilStorm geniş çözümler sunar.

Kolay Kullanımlı Arayüz
http://www.mekansal.com.tr/urunler_CIVILSTORM_files/image001.jpg

Kendine özgü arayüzü: Kolaylıkla modelin yaratılması, çoklu arkaplan desteği, CAD, GIS ve veritabanlarından verileri aktarma, işlemleri geri alma ve yenileme yapılabilir.
AutoCAD arayüzü: CivilStorm modellerini CAD ortamıyla entegre edilmesi ve daha gelişmiş çizim özellikleri sunar.
Microstation Arayüzü:CivilStorm artık MicroStation arayüzüyle CAD ortamıyla entegre edilmiş durumda.

Grafiksel Özellikler

Otomatik etiketleme:Çizim yaparken eşzamanlı olarak elemanlara önceden atanan isimleri yazar.
Ölçekli/ Şematik çizim: Çizimler yapılırken ölçeğe uygun olarak yapılabildiği gibi da yalnızca şematik olarak yapılıp uzunluklar isteğe göre girilebilir.
Eleman protipleri: Çizime başlamadan önce elemanların tipini boyutlarını vb özelliklerini belirterek, çizim sırasında o elemanın kullanılmasını sağlayar.
Çoklu arkaplan desteği: İstediğiniz kadar Image, CAD ve GIS dosyalarınızı arka plan olarak getirebilirsiniz.
Yakınlaştırma

Veri Yönetimi

Veri tabanı bağlantıları: Veritabanı bağlantısı kurarak Btrieve, dBase,Excel, FozPro, Jet, Lotus, ODBC ve Paradoks tan bütün elemanlara ait verileri alıp modelinizi kolaylıkla aktarabilirsiniz.
Mühendislik Kütüphaneleri: Kullanılan materyal, enkesitler, SCS verileri, ızgara menfez ve ızgara katsayıları, yük kayıpları, pompa grafikleri, vb ile ilgili verileri içeren kendinize ait kütüphaneler oluşturabilir ve daha sonra başka projelerde programın bu elemanları kullanmasını sağlayabilirsiniz.
http://www.mekansal.com.tr/urunler_CIVILSTORM_files/image002.jpg

Sorgu tabanlı seçim kümeleri: Çoklu parametrelerle sorgular oluşturarak eleman grupları oluşturabilirsiniz.
FlexTables: Öznitelikleri global olarak düzenleyebilirsiniz, verilerinizde filtreleme, sıraya koyma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
FlexUnits: Kolaylıkla birimlerde değişiklik yapmanızı sağlar.

Model Oluşturma

Model Builder: Model Builder sihirbazı ileshapefiles, geodatabaseler, geometrik şebekeler ve SDE veri setlerinden meodel verisetleri oluşturur.
Model Aktarımı: StormCAD, EPA SWMM v4 ve v5 den direk olarak verilerinizi okur.
Polyline-Boru dönüşümü: DXF çizimlerinden polyline ve line’ları otomatik olarak CivilStorm’ e boru olarak aktarabilirsiniz.

Sonuçların Sunulması

Çözümlerinizi size en uygun şekilde görüntüleyerek oluşan sorunlara kolaylıkla çözümler getirebilir ve kararlarınızı verebilirsiniz.

http://www.mekansal.com.tr/urunler_CIVILSTORM_files/image003.jpg

Tematik haritalandırma: Hesaplanan ya da girilen verileri kullanarak tanımlanan limitler dahilinde tematik haritalandırma yapar.
Dinamik çoklu- parametreli ve çoklu-senaryolu grafik oluşturma: Elemanları tek bir değişkene bağlı olarak grafiklendirdiği gibi birden fazla parametreye göre ya da farklı senaryolara göre aynı grafik üzerinde görüntülemenizi sağlar. Oluşturulan grafik
üGelişmiş Profillendirme:Yağmursuyu sistemi elemanlarınız için profillerin çıkarılmasını ve yönetilmesini sağlar.
FlexTables: Bütün sistem elemanları için raporlamanıza uygun olarak tabloları özelleştirebilirsiniz. İstediniz değerleri tabloya alır ve ya çıkartabilirsiniz.




Yağmursuyu Modellemesi
http://www.mekansal.com.tr/urunler_CIVILSTORM_files/image004.jpg


Yağmursuyu Verileri: SCS I, IA, II, veya III Dağılımlarında, Bulletin 71 Yağış, Toplam, ve Birimsiz Derinlik, Birimsiz Derinlik ve Zaman, Arttırımlı Derinlik ve Yoğunluk Hyetograph metotları ile ölçülmüş ya da yapay yağmur verileri girebilirsiniz.
Infiltrasyon ve runoff metodları: SCS Runoff Metodu, Loss Metodu, Green ve Ampth, Horton ve EPA SWMM Runoff metodlarını kapsar.
Toplama Zamanı: Kullanıcı tanımlı, Canter, Eagleson, Espey/Winslow, Federal Aviation Agency, Kerby/Hathaway, Kirpich (PA and TN), Length and Velocity, SCS Lag, TR-55 Sheet Flow, TR-55 Shallow Concentrated Flow ve TR-55 Channel Flow metodlarını içerir.
Runoff Hidrografları: SCS Unit Hydrograph Method, User Defined Unit Hydrographs, EPA SWMM Runoff Hydrographs ve Modified Rational Method ları kullanılarak birim hidrograf hesaplamaları yapılabilir.

Hidrolik Analizler

Açık ve kapalı kanallar: Geniş içerikli malzeme ve enkesit kütüphanelerinden faydanılarak her çeşit kapalı ve açık kanal tasarımları yapılabilir. Transitions ları da içeren basınçlı ve serbest akış analizleri yapılabilir.
Bekletme göletleri ve çıkış yapıları: Değişik kuyruk suyu durumlarına göre gölet çıkışları modellenebilir. Ayrıca tasarımda savaklar, orifisler, menfezler, ızgara kutuları ve kullanıcı tanımlı yapılart kullanılabilir.
Menfez Hidroliği: U.S. Federal Highway Administration (FHWA) HDS-5 metoduyla ızgara ve çıkış kontrol yapıları hesaplamaları yapılabilir. Kutu, dairesel, yatay ve dikey elips kesitleri modellenebilir.
 
Üst