• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücretine %355 zam

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Sayın meslektaşlar,

Bugün üzülerek ÇMO Yönetim Kurulu tarafından 2023 yılı aidat ücretlerine ciddi bir zam yapıldığını öğrendik. Günümüz ekonomik koşullarında elbette ÇMO'nun da masrafları artmış ve ayakta kalmak için aidat artışı yapması gerekmektedir. Fakat yapılan %355'lik zam üyeleri ezmekten başka birşeye yardımcı olmayacaktır ve birçok meslektaşımın odadan daha da uzaklaşmasına neden olacaktır. Sadece ÇMO'nun harcamaları artmamış bu ekonomik krizde ev geçindirmesi gereken birçok meslektaşımında masrafları artmıştır. Mesleki hakların savunulmasında sonunculuğu kimseye kaptırmayan odamız maalesef konu aidat zamlarına gelince liderliği elde etmiştir.

ÇMO yönetim kurulunun açıklanan resmi enflasyonun çok çok üstünde yaptığı bu zammı biran önce düzeltmesini ve meslektaşlarını bu ekonomik krizde yormayacak aiday düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz.

CMO 2023 aidat duyuru.jpeg

Diğer odalar ile zam ve aidat karşılaştırması
aidat karşılaştırma.jpeg

CMNet Üyeleri Adına duyurumuzdur.
 
Ben odaya mail attım artan ücretlerden dolayı ve odadan bana katkı sağlayacak hiçbir şey almadığım için artık aidat da ödemek istemiyorum, üyelik çıkmak istiyorum tarzı bir mail atmıştım. Ve bana aşağıdaki cevabı yazmışlar. Dilekçe yazsam bir faydası olur mu?

1673872804520.png
 
Sayın @Meslektaşlar

Henüz resmi bir açıklama olmasa da aldığımız duyumlar ÇMO YK 'nun 1200 TL 'lik aidatta geri adım atmayacağına yöneliktir. Sonraki adımlarımızı planlamaya çalışıyoruz bizlerde.
 
Fatih ÖzcanBence de geri adım atılmamalı. Biraz tepki çekebilir bu fikrim ancak yapılan bu zama karşı çıkmak için odalarda etkin şekilde katılımcı olmalıyız. Çok azımız odaya üye, üye olsak da etkin değil. Oda yönetimi ya da etkinliği ile ilgili yorumum yok. Fikrim yok. Bizim için konuşuyorum.

Çok ciddi bir zam yapıldı, yöneticilerin bu davranışlarını doğru bulmuyorsak demokrasiyi kullanarak bir sonraki seçimde bu yönetimin gitmesini sağlayabiliriz. Beğenmediğimiz her kararı "hey höyt" diyerek geri çektiremeyiz. Bu karar alınırken itiraz edilmeliydi. Teknik bir hata olmadığı sürece ki burada yok çıkmış bir kararın geri alınmasını doğru bulmuyorum.

Zam oranını çok buluyorum. Bir sonraki seçimde bu oranı düzeltecek kişilere daha sempatik davranacağım. Demokrasi budur, olması gereken budur.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Anonim (9c70)Odada daha fazla katılımcı olmamız gerektiği konusunda tamamen katılıyorum size. Fakat bu aidatların kabul edilmesi durumunda da geri alınacağını düşünmüyorum. Hey höyt gibi bir yaklaşım olarak algılanmasın tepkiler, insanlar benzine zam gelince nasıl memnuniyetsizliklerini dile getiriyorsa aynı şekilde bu zamma da tepkilerini belirtiyor.

Aidat konusu ortaya çıktıktan sonra kısıtlıda olsa olan kaynakların nasıl kullanıldığı konusunda soru işaretleri oluştu bizlerde, ve şahsen çokta şeffaf açıklanmadığını gözlemledik.

Üyeliklerin eşitlik ilkesine aykırı olduğu konusunda da görüşlerim var fakat şimdinin konusu değil bu.
 
Fatih Özcanodada daha fazla katılımcı olalım derken şu ana kadar üye olmamış insanların üye olması için çalışmalıyız mı demek istiyorsunuz? Giren zaten çıkamıyor başkasının başını neden yakalım. Bu sefer onlardan aldıkları aidatla yine aynı miktara ulaşacaklar ve bu yüzden düşüş yapacaklar. Adil olan bu değil ki?
Ayrıca odada nasıl etkin olunur ki? Pahalı eğitimler organize edip mail kutuma iş ilanları atmaktan başka birşey yaptıklarını görmedim. Yanlış anladıysam yönlendirin lütfen..
 
Nazlıhan TOPÇUodaya sırf eğitim için kaydoldum daha az ödeme alınacak diye hem de dedim illa oda işime yarar, ama dediğiniz gibi iş ilanı atılıyor ki hep danışmanlık firmalarına ait ilanlar bunlar. Çıkmak istiyoruz ona da zorunlu deniliyor. Her Çevre Mühendisi'nin kaydolması gerekiyormuş. Bana faydası olmayan bir yere neden bu kadar fazla ödeme yapmam gerekiyor anlamıyorum. Makul ödemelerde sorun yoktu ama şu an meslek kodumu değiştirip kaydımı sildirmek istiyorum ki başka meslektaşlarımda bu şekilde düşünüyor. Yazık... @Fatih Özcan
 
Mali veriler dönemsel paylaşılmayacak mıydı? Hatta Mali veriler sekmesi web sitesine konmuştu ama hiç paylaşım yapılmadı. Biz çalışma raporlarında gördük neyin nerede kullanıldığını
 
mustafa_kibarogluForumda yayınladığımız rapor incelemesini okudunuz mu bilmiyorum. Ama kısa bir örnek;

Çevre Mühendisleri Odasının 15. Dönem Çalışma Raporunun 174. sayfasında şube ve temsilciliklerde çalışan personel sayısının 23 olduğu belirtilmiştir. Aynı raporun 166. sayfasında tüm personelin maaş giderine 2021 yılı içerisinde 784,403.30 TL harcandığı görülmektedir. Bu toplam gider çalışan/ay- birimine indirgendiğinde bir çalışana net olarak 2842.05 TL maaş ödendiği sonucuna ulaşılmaktadır. Yapılan araştırmalarda 2021 yılı net asgari ücretin 2,825.90 TL olduğu görülmüştür. ÇMO 'nun asgari ücretin altında ödeme yapmayacağı aşikardır.
1- Bu durumda personele ödenen gerçek maaş gideri ne kadardır? Bu bilgi raporda neden açıkça belirtilmemiştir.
2- 2021 yılında 101bin TL kime ne tazminat ödendi? Bu personel hangi şubeden ayrıldı ve yerine personel alındı mı?
 
Üst