Sayın arkadaşlar,
Toplantı yapıldı ve bitti kısaca bilgiler vermek istiyorum. Toplantıda 35-40 kişi kadar vardık. Neredeyse tüm sandalyeler dolmuştu. Bu ilgi gerçekten sevindiriciydi.
Toplantı oldukça keyifli ve verimli bir şekilde geçti herkesin o ortamda olmasını arzu ederdim. Komisyonlardan üye ilişkilerine oda ekonomisinden çevre görevlisine kadar bir çok konu konuşuldu. 3 saat süren toplantı gerçekten dolu dolu geçti. İstanbul şubeden, izmir şubeden üyeler ankara genel merkezden başkan, 2. başkan ve oda sekreteride toplantıda yerlerini almıştı. Tam bir beyin fırtınası gerçekleşen toplantıda başkandan ve yöneticilerden gerçekten samimi cevaplar aldık. Bir konu özellikle dikkatimi çekti ve değinmek istiyorum.
Oda-üye ilişkilerinde ciddi bir sıkıntı olduğu hakikat bunu kimse inkar etmiyor fakat çözüm yolunda ilerleme sağlanamıyor. Bu bağlar sıkı olmayınca da güçlü meslek ilkesi gerçekleşmiyor ve gerçekleşmeyecek. odanın sözünü dinletebilmesi ancak arkasına aldığı binlerin desteğiyle olacaktır. Fakat arada neden oluştuğu tam anlaşılamayan soğuk duvar her iki taraftanda aşılamıyor.
Buna bağlı olarak çevre görevlisi konusu konuşuldu sanılanın aksine oda genel merkezi bu yönetmelik için her kapıyı zorladığını ve kısmende olsa başarılı olunduğunu söylediler. Geçmiş yönetmeliklere bakılınca meslek sayısının azaltıldığını ve yönetmeliği oluşturan kişiler üzerinde sürekli baskı oluşturulduğu bilgisini aldık. Odanında üyelerden istediği bir konu var. Özellikle yönetmelik konusunda üyelerin bireysel hareket etmemesini istediler. Bireysel hareketlerin hem bölünmelere neden olduğunu hemde amaca ulaşılamadığını söylediler. Bu konuda gerçekten haklılar. Bizlerin artık odayla ortak çalışmayı öğrenmesinin zamanı geldide geçiyor.
Bireysel hareket ettiğimiz yada hareket etmediğimiz her gün mesleğimizi sona götürüyoruz. Peki bizler ne istiyoruz? Mesleğimizi mi yoksa herhangi bir yere girip hayatımızı devam ettirmek mi? Eğer herkesten "mesleğimizi devam ettirmek" cevabı geliyorsa bunun tek bir yolu var. Egolarımızdan kurtulup geçmişte olanları unutup, sadece geleceğin planını yapıp odaya ve mesleğimize sahip çıkmak. Çevre görevlisi konusunda beklediğimiz sonuçlar çıkmaz ise odanın üyelere eyleme geçin çağrısı olabilir. Bu çağrıya oda ne yapıyor, odayla işim olmaz diyip kulaklarımızı tıkar isek. Farklı sektörlerde iş aramaya başlayabilirsiniz. Tabi diğer sektörler çevre mühendisliğini tanır ise.
Ortak akılı, ortak eylemi, mesleğimizi yaşatmak için kullanalım artık. Keşke dememek için birlik olalım.
Dip Not : Sevgili arkadaşlar oda bazı planlarını maddi nedenlerden dolayı yapamıyor maalesef. Özellikle bu konuda odanın ciddi desteğe ihtiyacı var. Sizlere bağış yapın demiyorum. Ama lütfen aidatlarını ödemeyen var ise bunları ödeyelim.
Oda biziz, biz odayız ! lütfen bu çerçevede lütfen herşeyi tekrar düşünün ben ne yaptım yada ben ne yapmadım demenin zamanı geldi. Maddi olanaklardan personel eksikliğinden yapılamayan aktivitelerin suçlusu oda değil. Emin olun bizleriz.
Herkese Saygılar