Döküntü kiti özellikleri hk.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tesislerde kullanılan emici malzemelerin (talaş, sosis, ped vs.) temini sırasında nelere dikkat etmek gerekiyor? Sahip olması gereken özellikler nelerdir? Dikkat edilmesi gereken bir standart var mıdır mesela?

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Hangi standartta tam olarak nasıl geçer bilemiyorum ama dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Özellikle döküntü tipine göre seçim yapılması gerekiyor. Genel amaçlı kitler, yağlar için üretilmiş kitler ve kimyasal tipine göre (asit, baz, solvent vb.) kitler mevcut. Kapasitesine göre de küçük-orta-büyük gibi kit türleri de var. Faaliyet türünüzü, nerede kullanacağınızı söylerseniz firmalarda gördüğüm örnekleri iletebilirim.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Aslı CAN TATHANBakım ekibinin olduğu bölüme klasik yağ emici kit setlerinden almanız yeterli olacaktır. Laboratuvarda kullanılan fosforik asitin miktarının çok az olduğunu da varsayarak, küçük bir kimyasal kiti de oraya alınabilir. Fosforik asite ait malzeme güvenlik bilgi formunu mutlaka inceleyin. Örneğin elimdeki bir fosforik asit SDS'inde aşağıdaki bilgiye yer verilmiş:

1750402253073.webp

Üyeler Görebilir
Cem YılmazSDS'leri inceleyerek hareket ediyoruz zaten onda bir problem yok. Benim sormak istediğim esasında sahip olması gereken bir standart var mı gibiydi. Örneğin tam boy vücut ve göz duşları için EN 15154 standardı var. Bu ekipmanı temin edip kurulumunu yaparken bu standarda sahip bir marka tercih etmiştik. Bu kitler için de böyle bir standart söz konusu mu? Araştırdım ancak göremedim ben. Bir de değerli meslektaşlarımın fikrini almak istedim.

Üyeler Görebilir
Sayın Tathan,
"6.Kaza Sonucu Yayılmaya Karşı Tedbirler"
hangi belgede geçiyor ?
Lütfen belgeyi ve tam olarak adını yazabilirmisiniz ?, Selamlar.