Deşarj ve emisyon konulu çevre izni

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar deşarj konulu ve emisyon konulu çevre izinleri almamız için gerekli aşamaların ve belgelerin ne olduğunu yazabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
@Rıfat Yıldırım

Atıksu İçin;

Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onayı (27.4.2004 tarihinden sonra inşaatı başlamış atıksu arıtma tesisleri için) veya muaf olduğuna dair belge (27.04.2004 tarihten önce kurulan veya inşaatına başlanılan atıksu arıtma tesisleri için)
skocer
GFB başvurmadan önce gürültü muaf yazısınıda almanızı tavsiye ederim.

iyi çalışmalar
 
Üyeler Görebilir
bakanlık projesiyle yapılan atıksu arıtma tesisi için gfb başvurusunda yapı kullanma izin belgesi için nasıl bir belge yükleniyor. bakanlık projesi olduğu için istisnai bir durum var . Yapı kullanma izin belgesinden muaf gibi bir yazı mevcutmudur acaba ? değilse nasıl bir belge yüklenmeli bilginiz var mı ?
 
Üyeler Görebilir
@nilayuysal
Nilaycım tesis ne zamn kurulmuş
2004 öncesi ise bunu kanıtlayan, belediyeden alınacak resmi yazı, elektrik su faturası yükleyebilirsin.
2004 sonrası ise yapı kullanma belgesinden muaf yazısı isteyin dayanağı aşağıdadır. Benim aldığım ve sisteme yüklediğim muaf yazısını ek koydum, başvurum kabul edildi.

PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİ
Madde 59- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Kamuya ait yapı ve tesisler:
Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara, imar planlarında o maksada tahsis edilmiş olmak, plan ve mevzuata aykırı olmamak üzere mimari, statik, tesisat ve her türlü fenni mesuliyeti ve kamu kurum ve kuruluşlarınca üstlenilmesi ve mülkiyetin belgelenmesi kaydı ile avanprojeye göre ruhsat verilir.
Ancak, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan veya yaptırılacak olan karayolu, demiryolu, tünel, köprü, menfez, baraj, hidroelektrik santralı, sulama ve su taşıma hatları, enerji nakil hatları, boru hatları (doğal gaz boru hattı ve benzeri), silo, rafineri gibi enerji, sulama, tabi kaynaklar, ulaştırma hizmetleri ile ilgili tesisler ve bunların müştemilatı niteliğinde olan kontrol kulübesi, trafo, eşanjör, elavatör, konveyör gibi yapılar inşaat ruhsatına tabi değildir. Bu tür yapı ve tesislerin inşasına başlanacağının, ilgili yatırımcı kamu kurum ve kuruluşu tarafından mülkiyete ilişkin bilgiyle birlikte yazılı olarak ilgili idareye bildirilmesi gerekir.
Devletin güvenlik ve emniyeti ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat ve savunmasıbakımından gizlilik arzeden yapılara; Belediyeden alınan imar durumuna göre kat nizamı, cephe hattı inşaat derinliği ve toplam inşaat metrekaresine uyularak projelerinin kurumlarınca tasdik edildiği, statik ve tesisat sorumluluğunun kurumlarına ait olduğu ilgili Belediyesine yazı ile bildirildiği takdirde, 58. maddede sayılan belgeler aranmaksızın yapı ruhsatıverilir.

konu ile ilgili 31 94 sayılı imar kanununuda inceleyebilirsin.

YAPI KULLANMA MUAF YAZISI.png
 
Üyeler Görebilir
Emisyon ve deşarjdan çevre iznini almıştık ancak yakıtta değişikliğe gidileceği için çevre iznini yenilememiz gerekiyor.Bu değişiklikle ilgili il çevreye ne zaman bilgi vermeliyiz ? Bir de yenileme işleminde süreç nasıl ilerleyecek ?
 
Üst