Denitrifikasyon sorunu hk.

Üyeler Görebilir
merhaba

günlük ortalama 3-4 ton atıksuyun geldiği 4 saat havalandırma ve 1 saat dinlenme usulüne göre çalışarak deşarj yapan bir paket tesisim var çamuru canlı tutmak için gün içinde 15 dk lık sadece blower çalıştırmaları yapıyorum. sistem atıksuyu içine almadan atnk içi durgun sudan ölçüm yaptığımda ph 7,5-8 arası çözünmüş oksijende 1,5-2 arası çıkıyor fakat havalandırma başladığında 1 saat sonra aktif çamur numunesi alıyorum numunede çamur önce dibe çöküyor daha sonra yanı 20-30 dk sonra yüzeye çıkıyor bunun denitfirikasyon olduğunu düşünüyorum. 4 saat ana faz ve 15 dk lık toplam 2 saat havalandırma ile günde 6 saat te havalandırma yapılıyor. sizce denitrifikasyonu ortadan kaldırmak için ne yapmalıyım

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Denitrifikasyonu ortadan kaldırmaya çalışmamak gerekir. Biyolojik arıtmanın temel bir aşaması. Olması gerekir.
Arıtılmış atık suda problem yoksa sorun da yoktur. Bunu sorun olarak görüyorsanız görmeyin.

Ama sanırım sorun yaşıyorsunuz çünkü havalandırma işlemi durmuş bir aktif çamurda çözünmüş oksijenin hızla düşmesini bekleriz. Siz ise buna rağmen >1,5 mg/L okuyorsanız fazla oksijen verdiğinizi tahmin ediyorum. Tabii yine de tam olarak sorun ne onu söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

Üyeler Görebilir
Adem Piştofoğlupaket bir arıtma tesisimiz mevcut , yeni devreye alıyoruz ve günlük ort. 3-4 ton atık suyumuz oluyor, gelen atık suyunda büyük kısmı duşlardan geliyor yani biyolojik yükü az. arıtma tek set olarak çalışıyor sabah 08:00 da havalandırma ile birlikte atıksu girişi oluyor. 12:00 a kadar havalandırma devam ediyor ve 13:00 da su deşarj ediliyor. gün içinde de 3 saatte 1 15 dakika aktıf çamur bakterisini canlı tutmak için sadece havalandırma yapıyoruz ve gece 02:00 da denitrifikasyonu önlemek için 1 saat hava veriyoruz yani gün içinde toplam 7 saat havalandırma yapıyoruz. 07:30 da durgun sudan numune aldığımda çözünmüş oksije 1,5-2 mg/l aralarında seyrediyor. ben saat 10:00 gibi ana havalandırma devam ederken numune alıyorum aktif öamur başta dibe çöküyor fakat max. yarım saat sonra yüzeye çıkıyor. fazla da deneyimim olmadığı için bunu sorun gibi görüyorum. deşarj ettiğimiz suda koku sıfır oluyor ve rengi sarımtırak oluyor. bu paket arıtma tesisini devreye almamda bana yardımcı olur musunuz.

Üyeler Görebilir
Merhabalar kolay gelsin
Çamur yüzmesi genelde paket aritmalarda oluyor kurulumu yaptığımız zamanda devreye almak için eger sentetik bakteri ekmediysek 15 gün de ancak tamamı ile yüzmeyen ve arıtmayı sağlayan bakteri oluşur eğer çamurunuz yüzeye çıktığında hala alt kısımda berrak suyunuz kalıyor ise tavsiyem tank içindeki suyu üst çamuru atmadan deşarj saatlerinde deşarj edip aynı döngüyü tamamlamanizdir.