• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Diyelim ki..

Müşerref Özbakır Turan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2017
Şehir
Bolu
Firma
Bilgin Çevre Danışmanlık
diyelim ki küçük bir şehirde çevre mühendisisiniz. İşiniz yok. Şehirde bulunan firmalar danışmanlık alıyor. Danışmanlarda da iş ilanı yok. Bu şehirden çıkma imkanınız da yok. Kendimi geliştireyim deseniz bir yönde bulamıyorsunuz. Piyasalar hayat şartları beklentiler umutlar bir yanda küçük şehir ve işsizlik bir yanda ortada bir garip çevre mühendisisiniz. Kaotik bir fikir kuyusu içinde hapis olmuşsunuz. Ne yapardınız ?
 
Tüm çıkar kapıları kapatmışsınız, mesleği bırakmakla bırakmamak arasında gidip geliyorsunuz besbelli. Neden şehirden çıkma imkanınız yok bunu değerlendirmelisiniz bence. Kendimden örnek verecek olursam; İstanbul gibi iş olanağının oldukça fazla olduğu yerde 18 ay işsizlik yaşadım, hem de kariyerime başlayamadan. Bu süreçte bankalardan tutun da, ilaç mümessliğinden oyun şirketlerine kadar birçok firma ile görüştüm. Nihayetinde radikal bir kararla şehir değişikliği yaptım en azından tecrübe kazanabilmek adına. Tam 8 ay İstanbul'dan Çorlu'ya gidip geldim. Sektörün bana uyduğunu düşününce de kalıcı olarak bulunduğum yere taşındım.

Herkes aynı sorunları yaşamasa da, herkes zorluk yaşar. Aşmanın yolu sizden ve sizi bilenlerden geçer. Biz biraz dış kapının mandalı kalırız görüş iletirsek :)
 
Estağfirullah. Yani görüş dinlemek güzel bişey. Her insan yeni bir fikir penceresi açıyor. Başlığı aslında o yüzden diyelim ki yaptım. Siz bu hayatı yaşasaydınız ne yapardınız diye düşündürtmek için.
 
aynı süreci ben de yaşadım. küçük bir ilde yaşıyorum sadece tek bir danışmanlık firması var. fabrikalar asla ve asla yeni mezuna iş vermek istemiyor. nerdeyse 10 ay bekledim. bu süreçte yüksek lisansa başvurdum. uğraşacak birşey olsun diye. hiç unutmuyorum bir gün bir arkadaşımla konuşurken şunu demiştim "sahip olamadığım işimi bir annenin evladını beklediği gibi bekliyorum. mesleğe atılmak için öylesine heyecanlıyım öylesine tedirginim" diye. emin olun hepimiz yaşadık, yaşıyoruz ve yaşayacağız da. ben şöyle yapmıştım; ilimde bulunan çevre mühendisleriyle tanışmayı kafama yerleştirmiştim. ulaşabildiklerimi ziyaret ettim. hem onların tecrübelerinden faydalanmak hem kendimi tanıtmak hem de mesleğe gerçekten başlamak istediğimi aktarabilmek adına. sonrasında nasip oldu 3 yıldır aynı firmada çalışıyorum. diliyorum siz de en yakın zamanda gönlünüzdeki gibi bir iş bulabilirsiniz. ümitsizliğe kapılmayın diğer arkadaşlarımızın dediği gibi başka bir işe yönelebilirsiniz. en azından kişilerle tanışırsınız. Sevgiler :)
 
Aynı durumdaydım bende.Okul bittikten sonra ne yazık ki memleketimde iş bulamadım. İki ay iş baktım ilan bile olmadığını görünce hemen şehir değiştirdim.2 yıl Çorlu'da bir fabrikanın çevre mühendisliğini yaptım. Kendi memleketimde iş aramaya bu süreçte devam ettim bir ay önce kendi memleketimde iş buldum ve geri döndüm. İş bulamayacağını düşünüyorsan yada iş imkanı sınırlı bir ilde yaşıyorsan ve mesleğini yapmak istiyorsan şehir değiştirmeyi göze alacaksın, buna cesaretin yok ise o zaman başka alana yönelebilirsin. Başka bir şehirde şartlar daha zor, ilk başlarda zorlanıyorsun ancak ben o zorlukları da yüksek lisans,eğitimler,seminerle kapattım. Hayat akıyor durma yol almak için bir şeyler yap. Şartlar istediğin gibi olmasa da sen yapmaya devam et :) Ve unutma burda olan bir çok meslektaşımız senin yaşadıklarını belki daha bile kötüsünü yaşadı. O yüzden umutsuzluğa kapılma :)
 
Eğer gerçekten de hiç bir umut ışığı yoksa kendi mesleğini yapmaya dair, tavsiyem sivil havacılık ile ilgili bir şeyler yapabilirsin. THY pilotluk eğitimi ile ilgili sınav yapıyor ve başarılı olanların eğitim ücretlerini karşılıyor, tabi kendi bünyesinde belli bir karşılık bakiyeyi doldurana kadar onlarla çalışılıyor. Eğer fiziksel koşulları karşılayabilirsen dene derim. Ama çok iyi yabancı dil istiyor.

Bir farklı kapı da pilot hocalığı. Belirli derslerden yeterlilik kazanıp sınavlara ve sunumlara girerek uçuş okullarında mühendislik tipi (navigasyon gibi) dersler vermeye hak kazanıyorsun. Getirisi pilotluk kadar iyi değil ama çevre danışmanlığından çok daha iyi. Yabancı Dil sınavına gerek yok ama ders materyalleri ingilizce genelde.

Kalite'ye yönelebilirsin, doğru yerlerden 9001 belgeleri alırsan ve isg uzmanlığın da olursa alınma ihtimalin mevcut. Tabi bunun için de dil gerekiyor.

Bankalar Çalıştırmak üzere müşteri danışmanlığında mühendis alımı da yapmakta, eğer online sınavları geçersen ve iki mülakatta da başarılı olursan seni oturduğun en yakın şubeye koyuyorlar.

Eğer istersen kpss b'den atanmak için çok çalışıp ne yazık ki çevre mühendisliği ile pek alakalı olmayan bir memurluğa girebilirsin.
 
Üst