Ek-5 Piyasaya Süren Ambalaj Beyanları Hk.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba, ben GEKAP bildirimleri çıktıktan sonra da Ek-5 Piyasaya Süren Ambalaj Beyanları yapılmaya devam ediyor mu? Bunu soracaktım. Şimdiden teşekkürler.

Üyeler Görebilir
melih bey beğendiğinize göre 2021 seçiyoruz sanırım

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Serbest bölgede yer alan ve merkezi İstanbul'da olan bir firmayız. Ambalaj beyanı merkez için yapılmakta. Ancak merkeze boş ambalaj alımı gerçekleşmemektedir. Sadece dolu ürün alım satım faaliyetimiz için ambalaj beyanı yapılmalı mı? Bu beyan ek 5 kapsamına girer mi?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Arkaşlar merhaba, ambalaj beyanı piyasa süren yükümlülüğünde bildirimler yapıldıktan sonra mart ayı sonuna kadar mı belgelendirme yapmamız lazım mı ?? 2020 beyanları için piyasaya süren yükümlülüğünde. ?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
2020 ambalaj beyanı ve daha önceki yılların devreden yükümlülük miktarları için belgelendirme yapılmayacakmı yani?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Danışmanı olduğumuz tesise hammadde, tahta paletlerle iletilmektedir, tesise gelen hammaddenin ücretine dahil olan bu tahta paletler atılmayıp, tesisin ürünlerinin nakliyesinde de kullanılmaktadır, bu sebeple ambalaj beyanında (bu tür hammadde ile birlikte tesise gelen) ambalajları beyan etmeli miyiz, eğer bildirim yapılacaksa, ambalajın temin edildiği firma adı olarak da hammaddeyi aldığımız firmayı mı bildirmeliyiz?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Melih Coşarbeyan olması için o tahta paletlerin ayrıca ambalaj olarak faturalandırılması gerekir
size bir ambalaj faturası girişi yok ama sizden ambalaj çıkışı ve bildirimi var bu daha büyük bi sorun
hanımefendinin bahsettiğine göre ürün alımında o şekilde girişi var(ürün faturası var sadece tahta palet dahil değil)