• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

emisyon izni

GONCA KEKEÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Mart 2015
Firma
ÖĞRENCİ
Merhaba arkadaşlar,
baskı matbaa üzerine çalışan firmada çevre mühendisiyim(entegre yönetim sistem sorumlusu)
firmamızda havalandırma bacası bulunmaktadır.
herhangi bir izne tabi olurmu ?
 
büyük ihtimalle muaf dışı izni alırsınız ancak yine de ölçümlerinizi yapıp bildirimlerinizi yapmanız gerekmekte. Ölçümler gayet basit meraklanmayın.
 
İl müdürlüğüne başvuru da bulunun, memurlar gelip denetlesin gerek duyarlarsa ölçüm yaptırırsınız. Şu durumda boşa masraf yaptırmayın firmaya ki siz muafsınız.
 
Bağlı bulunduğunuz il müdürlüğü'ne uygunluk için başvuru yapın, en uygun cevabı onlar vereceklerdir.

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

@MAUNVAN da aynı cevabı vermiş ben sizin yazdığınızı görmeden yazdım kusura bakmayın.
 
@GONCA KEKEÇ Ölçüm yaptırmanız için öncelikle bacaların ölçüme uygunluğunu belirten İl Müdürlüğü Uygunluk/Muafiyet yazısını almanız gereklidir. İl Müdürlüğü Muafiyet yazısı alırsanız ölçüm yaptırmanız zorunlu değil. Ancak EK-1 veya Ek-2 listesine tabi olursanız Geçici Faaliyet Belgesi almalı ve ölçüm yaptırmalısınız. Bacalarınız Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Ek-4 fiziksel şartlarını sağlıyorsa;
-Tüm makine-ekipmanı içeren Kapasite Raporu,
-ÇED Görüşü,
-Atıksu Görüşü,
-İş Akım Şeması ve Proses Özeti,
-Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası,
-Vergi Levhası ve Ticaret Sicil Gazetesi ile İl Müdürlüğüne Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre işletmenizin değerlendirilmesi için dilekçe yazın.
 
Üst