Endüstriyel Nitelikli Atık su (Asitli, yağlı)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,

Çevre izni veya lisansına tabi olmayan bir firmada işlemlerden kaynaklı çok az miktarda asitlisu, yağlı su oluşmaktadır. İSKİ denetiminde kanalizasyona verilemeyeceği ve önlem alınması gerektiği söylenmiştir.

Düşük miktarda olduğu için paket tip arıtma hem çalışmayacaktır hem de cok maliyetli olacağını düşünüyorum.

Bunun dışında önlem olarak ne yapabiliriz?

İSTAÇ, EKOLOJİK ÇEVRE gibi lisanslı firmalar bu tür endüstriyel nitelikli atık suları alıyorlar mı acaba? Alıyorlarsa ne yapıyorlar?

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

Teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
@hasan140715

Miktar nedir tam olarak? SKKY kapsamını belirlediniz mi? Fosseptikte biriktirme yaparak, SKKY tablosuna uygun ve çevre izni olan bir arıtma tesisine vidanjör ile gönderebilirsiniz. Tabi 1 vidanjörün 20m³ kadar aldığını düşünürsek, atıksu miktarınıza göre fayda/maliyet hesabını çıkarmanız gerek.
 
Üyeler Görebilir
@hasan140715

Yok artık, bu kadarcık mı :rolleyes: 100 Günde 1 m³ etmiyor bile. 1 Vidanjörü doldurabilmesi için 5-6 yıl süre gerekiyor demek bu. Dediğim gibi, şu an sizin için en kolayı fosseptik kazıp burada biriktirmek. SKKY tablolarından faaliyetinize uygun olanı seçip, Atıksu Arıtma Tesisi arayışına geçersiniz. Gerekirse konuyla ilgili sözleşme de yaparsınız.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba ,
sormak istediğim İSKİ başvuruları hakkında biraz bilgi verir misiniz ? İSKİ ye iki dilekçe veriyoruz. Biri GSMR dilekçesi, diğeri Kanal Katılım Dilekçesi, bunlar ne işe yarıyor bunların denetiminde gelip neye bakıyorlar. Rica etsem biraz bahsedebilir misiniz ?
 
Üst