• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı hk.

Orhan Eskicioğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Mart 2014
Şehir
Kocaeli
Firma
ALMERGROUP- AYTEMİZ PETROLCÜLÜK TİC. LTD. ŞTİ.
Arkadaşlar merhaba;

Atık yönetim planı için başvuru yaptığım bir firmaya ziyaret yapıldı, eksiklik olarak değil ancak ekstra resim olarak aşağıda yazdıklarım istendi.

Tehlikeli atık geçici depolama bölgesinin bulunduğunu onayladılar ve yeterli geldiğini söylediler.
Oluşan kodları da onayladılar. Ancak;

Kaynağında ayrıştırma için özel bir alan istendi ve oluşan tehlikesiz atıklar için ayrı bir kapalı bölge istendi.(tehlikeli atık geçici depolamanın yanında olmayan bir bölge)
Firmamızın atık kabul alanı kısmı kapalı bölgede ve gelen hurdalar burada tesise kabul ediliyor zaten.
Ekstradan tehlikesiz atıkların depolanacağı bu bölge nerede ve nasıl olmalıdır? ( Firmamızdan çıkan min. tehlikesiz atıklar için istendi)
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Kardesim merhaba, proses sonucu çıkan tehlikesiz atığın icin tesis sınırları içerisinde olmalıdır. Hatta işletme iceririsinde uretim alanini etkilemeyecek sekilde uygun bir yer bile yaptirabilirsin. Levha ve o bolgeyi ayiracak bir şerit ya da saclarla ayirarak belirtebilirsin.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@orhan eskicioğlu aynı durumla tesisimizde karşı karşıya kaldık. Tesis sınırları içerisinde atıkların tehlikeli atıklarla karışmayacak şekilde tehlikesiz atık depolama alanını kafes sistemiyle de oluşturabilirsiniz.İçerisine varil koyarak atık kodunu belirtebilirsiniz. (Kafesin tabanında sac bulunmalıdır.)
 
merhaba

eayp revize yapıyorum.
eke sadece mali sorumluluk sigorta poliçesini koysam yeterli midir?

yoksa başla belgelere gerek var mıdır?
 
1- Ekler :
  1. Bir önceki yıla ait Atık Beyan Formlarının birer sureti,
  2. Ulusal Atık Taşıma Formları
  3. Tehlikeli ve Tehlikesiz Geçici Atık Depolama Alanına ait fotoğraflar.
  4. İşletme proseslerine ilişkin İş Akım Şemaları ve Açıklamaları.
  5. Tehlikeli Atık Depolama Alanı Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
  6. Atık Sözleşmeler
 
Üst