• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,204
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Cem Yılmaz Cem Bey,

Geçici atık depolama alanı inşaatına başladık, malzemeler geç geldiği için anca başlayabildiler ve bizim normalde eksiklikleri tamamlayarak yarın yeni plan başvurusunu iletmemiz gerekiyordu. Bugün bakanlıktan gelen denetçiyle görüştüm ve durumu anlattım, depolama alanının bitmesi ve yeni plan başvurusunun yapılması için 1 hafta ek süre istedim. İlgi'ye eksiklik yazınızı koyarak depolama alanının inşaatına başlandığına dair bi dilekçe yazın bize iletin, önümüzdeki hafta da alanın fotoğraflarıyla birlikte planı gönderirsiniz dedi. Yani 1 hafta süre verdi telefonda sözlü olarak.

Yine de resmi bir eksiklik yazısı olduğu ve orda 30 gün süre verilmiş olduğu için, benim planı 1 hafta geç iletmem cezai durum yaratır mı Bakanlıktaki mühendisin sözlü olarak 1 hafta ek süre vermesine rağmen?
[automerge]1561641879[/automerge]
@betül akkuş Betül hanım,

Atık beyanları ile ilgili olarak da görüştüm gelen mühendisle. Elimizde diğer atıkların net miktarları yok, sadece tekstil atıklarının net miktarları var sadece onları beyan etsem olur mu diğer türlü miktar olarak yanlış beyan yapmış oluruz ve o atıklar APS üzerinden de bildirildiği için 2 kere beyanı yapılmış olur dedim. O zaman sadece tekstil atıkları beyan etmeniz yeterli olur dedi. Konuyu sizinle konuşmuşturk, bilginiz olsun istedim.
 
@Beril Çataltepe aklın yolu bir ?
değişik taleplerde bulunup ardından bizim mantıklı açıklamalarla onları ikna etmemizi istiyorlar sanırım ?
İşlemlerinizde bu sürecin dikte edilmemesine sevindim konuştuğumuz gibi geçmişe dönük düzenlemeler uğraştırıcı oluyor.
Sonuç olarak siz işlemlerin olması gereken şekilde ilerlemesi için çalışmalarınızı başlatmışsınız.
Bilgilendirme için de teşekkür ederim ?
 
[automerge]1561647584[/automerge]
@Beril Çataltepe merhaba ben bişey merak ediyorum firmaya verilen para cezasından çevre görevlisi de etkilenir mi. ben tecrübesiz biriyim konu hakkında fikrim yok fakat gördüğüm şu okulda öğrendiklerimiz ile bu yapılan işin alakası yokmuş. ve bir kez daha pişman oldum korkularım arttı mesleğe karşı
 
Son düzenleme:
@Beril Çataltepe Yani bu sorunun resmi cevabı "evet, cezai durum yaratır". Ama bu yüzden hiç ceza yemedim. Elime geç ulaşan evrak oldu, değil 30 gün; 60 günde anca sunuldu. Ceza yazmadılar ancak size güzel bir durum iletmişler. Bir dilekçe yazıp, 30 günlük süre içerisinde inşaatın tamamlanmadığını, inşaatın bitmesine müteakip hemen planın sunulacağını yazabilirsiniz. Anlayışla karşılanacaktır.
 
Beril Hanım, siz kalbinizi ferah tutun. Elbette her şey yolunda gidecektir. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı işler aksayabiliyor. Tatlı dille söylendikten ve mücadele ettikten sonra anlayış gösterilir. Yeter ki siz çaba gösterin :)
[automerge]1561650465[/automerge]
Merhaba, örnek vererek açıklayacak olursak; 2 ay üst üste aylık değerlendirme raporu hazırlamadınız ve il çevre ani bir denetimle tesise geldi. Raporları hazırlamadığınızı farkederse ceza puanı uygulayabilir. Meslekten korkmanıza gerek yok. Siz işinizi en iyi şekilde yaptıktan sonra panik yapmayın :)
 
anladım teşekkür ederim. Peki firmaya para cezası verildi fakat çevre görevlisine puan cezası verilmedi. bu para cezası çevre görevlisine ödetilir mi ? işimi iyi yapmak için daha işe başlamadım fakat öğrenmeye çalışıyorum sizlere sorarak başka türlü öğrenemeyeceğim sizler de olmasanız. Çok teşekkür ederim.
 
@Cem Yılmaz @Beril Çataltepe
“Söz uçar yazı kalır” il çevrede fazlası ile anlam bulabiliyor bu görüşmenin yazılı olması sizin adınıza iyi olabilirdi dilekçede verilen ek süreden bahsetmek gerekir mi acaba “ verilen ek süre içerisinde ivedilikle tamamlanacaktır ” gibi yada daha farklı bir ekleme olabilir endişenize hak verip öneride bulunmak istedim bugün söylenen yarın hatırlanmayabilir.

Yaptığınız görüşemelere istinaden, dilekçe ile birlikte bende cezai işlem olacağını sanmıyorum.
 
@Cem Yılmaz Gelen mühendis anlayışlı davranıyor ve yol gösteriyor. Konu onun takibinde olduğu için de cezai durum konusunda umarım bir sıkıntı yaşamayız. Teşekkür ediyorum Cem Bey.

@betül akkuş Haklısınız Betül Hanım öyle bir cümle ilave edebilseydim iyi olurdu ama dilekçeyi yazarken hiç aklıma gelmedi, yazdığım dilekçe aşağıda. Dilekçede ilgili kişiye denetime gelen mühendisi yazmadım, direkt çevre yönetimi şubesine ilettim. İlgideki eksiklik yazısına bakarak benim görüştüğüm mühendise iletirler mi acaba? Bunlar hep neden gönderdikten sonra aklıma geliyor :(
 

Ekli dosyalar

  • Bakanlığa iletilen Geçici Depolama Alanı İnşaatı bilgilendirme dilekçesi.pdf
    271.4 KB · Görüntüleme: 35
Firmaya kesilen ceza çevre görevlisine yansımaz, hiç böyle bir şey duymadım.. Siz aylık değerlendirme raporlarını gördüklerinizi yazınız ve bunları tesisin uygulayıp uygulamadığına dikkat edin...Bakanlık, size en fazla ceza puanı olarak yansıtır, oda işinizi doğru yapmadığınız zaman (ceza puanlarının toplamı belge iptaline kadar gidebilir)... Rahat olmanızı öneririm işinizi ciddiye alırsanız kısa sürede öğrenebilirsiniz. Çok zorlanacağınızı sanmıyorum. @HTM
 
  • Beğen
Tepkiler: HTM
ben de sabahtan beri giremiyorum. service unavailable hatası veriyor.
[automerge]1561719240[/automerge]
hatta şuan ecbsye bile giremiyorum
 
zaten çevre görevlisine ceza puanı yazılmadıysa sorun yoktur demektir diye düşünüyorum. bilginiz için çok teşekkür ederim .
 
Ahmet Bey çok teşekkürler. Nomrlade explorer dan işlemleri yapıyordum ilk defe bu uyarı aldım, farklı pc ve farklı imza denememe rağmen uyarı veriyordu. Şimdi imzalayabildim. Teşekkürler yeniden.
 
Merhaba, Entegre çevre bilgi sisteminden Çevre izin uygulamalarına gitmek istiyorum ancak,
23270


aşağıdaki uyarıyı alıyorum. neden?
23269

Deneyim bilgilerine baktığımda da, çalıştığım firmanın ismi yazıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst